Συνέχιση διάθεσης self test  φαρμακεία: Παράταση για Ιούλιο και Αύγουστο

Μετά από την ολοκλήρωση της  σημερινής συνεδρίασης του  ΔΣ του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου , αποφασίστηκε η συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των  Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο , με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό .

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία.Για την απόφαση αυτή ο Πρόεδρος τουΠ.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς δήλωσε «Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίαςκαι η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δενμας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμετην προστασία τους από τον Κορονοϊό».

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής. Στις 24 Ιουνίου, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής για το θέμα.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ