ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθολική επικράτηση των Ολλανδών στη ΓΣ – Προχωρεί ο διαχειριστικός έλεγχος

Τα «μέτωπα» μεταξύ της τωρινής και της πρώην Διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν φαίνεται πως θα κλείσουν σύντομα, με τους σημερινούς μεγαλομετόχους της εισηγμένης να παρουσιάζονται διατεθειμένοι να ρίξουν άπλετο φως στα πεπραγμένα της Διοίκησης Καλλιτσάντση.

Ενδεικτική των προθέσεων τους ήταν η ψήφος στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για μη απαλλαγή εκ των ευθυνών της για το 2020, της προηγούμενης διοίκησης της εισηγμένης (με ποσοστό 81,54%), την ίδια στιγμή που με ποσοστό 98,11% ενεκρίθη η απαλλαγή των ορκωτών ελεγκτών για την εταιρική χρήση 01.01.2020 – 31.12.2020.

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Γιώργος Μυλωνογιάννης τόνισε πως η Διοίκηση της εταιρείας πρότεινε τη μη έγκριση της συνολικής διαχείρισης για τη χρήση του 2020, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος.

Όπως αποκάλυψε, το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης αδυνατεί να εισηγηθεί προς την Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση της συνολικής διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2020 -31.12.2020, ενόψει αξιώσεων της εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή και σε συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί , είτε θ ́ασκηθούν στο μέλλον.

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιπαράθεσης εντάσσεται και η απόφαση του 84,26% των παρισταμένων μετόχων η Greenhill Investments των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη να αποκλειστεί από τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση, καθώς κρίθηκε πως δεν παρασχέθηκαν οι απαραίτητες εκχωρήσεις-εξουσιοδοτήσεις από το fund Aeolus, που να καταδεικνύουν πως το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου του, ήτοι το 25,58% έχει παραχωρηθεί στη Greenhill.

Η πλευρά της Greenhill γνωστοποίησε έγγραφο από την Αγγλία, αναφέροντας ότι η Aeolus έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου στη Greenhill ώστε να συμμετάσχει και να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση, αλλά το προεδρείο δεν τα δέχτηκε θέλοντας να βάλει το θέμα της συμμετοχής της Greenhill σε ψηφοφορία. Κάτι και το οποίο συνέβη, παρά τις «αψιμαχίες» των παρισταμένων δικηγόρων.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ