Ξεμυάλισμα vs αγάπης: Πώς να διακρίνετε αν είστε απλά ενθουσιασμένοι

Ξεμυάλισμα vs αγάπης: Πώς να διακρίνετε αν είστε απλά ενθουσιασμένοι. Τα ιδανικά της ποπ κουλτούρας όπως η “αγάπη με την πρώτη ματιά” και το “όταν ξέρεις, ξέρεις” μπορεί να ακούγονται εξαιρετικά ρομαντικά, αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι έννοιες συγχέουν την αγάπη και το “χάνω το μυαλό μου”, δύο πολύ διαφορετικά συναισθήματα που συχνά συγχέονται.

Το ξεμυάλισμα είναι ένα δυνατό συναίσθημα έλξης, γοητείας και προσκόλλησης προς κάποιον, συχνά χωρίς να τον γνωρίζεις τόσο καλά. Αν και συχνά είναι πολύ έντονη, η αίσθηση αυτή τείνει να βασίζεται περισσότερο στη σωματική έλξη και σε μια φανταστική φαντασίωση για το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, σύμφωνα με την Λόρεν Φόγκελ Μέρσι, ψυχολόγο.

Κάποιος που έχει καψουρευτεί σκέφτεται συνεχώς αυτό το άτομο.  Το συναίσθημα τείνει να σχηματίζεται πολύ γρήγορα μετά τη συνάντηση με κάποιον και το ενθουσιασμένο άτομο μπορεί να αισθάνεται σαν να έχει βρει “το ένα”, ακόμα και αν μόλις το γνώρισε. Συμπτώματα ξεμυαλίσματος.

  • Σκέφτεσαι συνεχώς αυτό το άτομο.
  • Δεν είχατε τόσες πολλές πραγματικές αλληλεπιδράσεις ή βαθιές συνομιλίες μεταξύ σας ακόμα, ωστόσο έχετε ήδη ισχυρά συναισθήματα γι’ αυτές.
  • Αισθάνεσαι ότι αυτό το άτομο είναι βασικά τέλειο, ή ο “ιδανικός” σύντροφος.
  • Νιώθεις ότι αυτό το άτομο είναι ένα “τέλειο ταίριασμα” για σένα.
  • Νιώθεις αόριστα “εμμονή” με αυτό το άτομο.
  • Ανησυχείς πολύ να εντυπωσιάσεις αυτό το άτομο και να σε δει με θετικό τρόπο.

Ενώ το ξεμυάλισμα τείνει να συμβαίνει πολύ γρήγορα και περιλαμβάνει μια ισχυρή έλξη, η αγάπη είναι μια πολύ βαθύτερη εμπειρία του να γνωρίζεις κάποιον πλήρως, να νιώθεις δεμένος και κοντά του, και να νοιάζεσαι γι’ αυτούς με έναν τρόπο που είναι και διαρκής και όχι επικεντρωμένος στο πώς σε κάνουν να νιώθεις. Το ξεμυάλισμα δεν μετατρέπεται πάντα σε αγάπη- μερικές φορές μένει έτσι μέχρι να κλείσει η σχέση, είτε επειδή το αντικείμενο του πόθου δεν ανταποκρίνεται στη φαντασία είτε επειδή δεν ανταποδίδουν τα συναισθήματα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here