Κρούσματα Αττική σήμερα: Η πρωτεύουσα ένα βήμα πριν το νέο lockdown

Εξαιρετικά κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δύο ημέρες, καθώς την Τρίτη μετά από δύο εβδομάδες σχεδόν, τα κρούσματα «εκτοξεύτηκαν», με τα μισά μάλιστα να εντοπίζονται στην Αττική.

Η επιτροπή του υπ. Υγείας την Παρασκευή θα συζητούσε το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων, όπως το άνοιγμα των χιονοδρομικών, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και το κυνήγι και το ψάρεμα, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις βάζουν «φρένο».

Τώρα μάλιστα οι ειδικοί επικεντρώνονται στο άνοιγμα των Λυκείων και Γυμνασίων, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (01/02) και αν είναι εφικτό υπό αυτές τις συνθήκες.

«Κοκκινίζει» επικίνδυνα η Αττική

Η πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή είναι επιδημιολογικά η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ελλάδας, με τα μισά κρούσματα σε καθημερινή βάση να εντοπίζονται εκεί. Χθες, μόνο εντοπίστηκαν πάνω από 400 και αν συνυπολογιστεί και ο αριθμός των μεταλλάξεων, η εικόνα της Αττικής είναι εύθραυστη.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε σήμερα πως «τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, λέγοντας πως «κοκκινίζει», ρίχνοντας το φταίξιμο στο άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here