H ανακοίνωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης


Ανακοίνωσε σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή σε βάρος μαθήτριας εξέδωσε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει κατά του καθηγητή υποβλήθηκε στις 12 Μαρτίου διά του διευθυντή, αναφορά σπουδάστριας, σύμφωνα με την οποία, κατά τα έτη 2010 – 2011, όταν η ίδια ήταν 15-16 ετών, ο καθηγητής προέβη σε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της και ειδικότερα την φλέρταρε επίμονα.

Σύμφωνα με το ΚΩΘ ο καταγγελλόμενος καθηγητής συνδέεται με το Κρατικό Ωδείο με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει εφαρμογή στους υπαλλήλους της κατηγορίας αυτής, ούτε υπάρχει άλλη διάταξη πειθαρχικού δικαίου.

Το ΚΩΘ όπως τονίζει διαβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 26 Μαρτίου 2021.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε στις 29 Απριλίου του 2021 καταγγελία κατά του ίδιου καθηγητή από γονείς ανήλικης μαθήτριας, που αφορούσε περιστατικά που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2020 και κατά την κρίση των καταγγελλόντων συνιστούσαν σεξουαλική παρενόχληση.

Το ΚΩΘ όπως αναφέρει διαβίβασε τη νέα αυτή καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 15 Ιουνίου του 2021.

«Σημειώνουμε ότι τα περιστατικά της πρώτης καταγγελίας ανατρέχουν σε χρόνο για τον οποίο κάθε ποινική ευθύνη (ή και πειθαρχική, αν συνέτρεχε) θα είχε παραγραφεί. Οι καταγγελίες εξάλλου τέθηκαν υπόψη του καθηγητή, ο οποίος της αρνήθηκε», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Άλλη καταγγελία δεν αναφέρθηκε σύμφωνα με το ΚΩΘ. Δύο απόφοιτες όπως σημειώνει επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον διευθυντή για να υποστηρίξουν την αλήθεια της πρώτης καταγγελίας, επιθυμώντας όμως να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

«Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. στη συνεδρίαση του στις 14.6.2021 αποφάσισε στα πλαίσια του διευθυντικού του δικαιώματος ως εργοδότη και των ευθυνών του ως οργάνου διοίκησης δημοσίου καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, την περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών και συνέστησε επιτροπή, η οποία αυτή την εβδομάδα θα προβεί σε εξέταση των εμπλεκομένων μερών.

Στη συνέχεια το Δ.Σ., πριν από την κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης για το νέο σχολικός έτος 2021 – 2022, θα εξετάσει τη συμπεριφορά του καθηγητή με βάση το αποδεικτικό υλικό, αν πράγματι έχει προβεί στις πράξεις που του αποδίδονται και αν αυτές συνάδουν ή όχι με την ιδιότητα του καθηγητή ΚΩΘ, αναλόγως δε θα αποφασίσει και σχετικά με την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελλόμενο, με γνώμονα τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προστασία της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των καθηγητών του», τονίζει η ανακοίνωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ