Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Εσείς πώς μιλάτε στον εαυτό σας;

O εσωτερικός διάλογος επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό σας και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας. Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας μπορεί να έχει αρνητικά όσο και θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι ενθαρρυντικός ή και ενοχλητικός. Αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την προσωπικότητά σας. Εάν είστε αισιόδοξοι, ο εσωτερικός διάλογος που αναπτύσσετε πιθανώς να είναι πιο ελπιδοφόρος και θετικός. Το αντίθετο ισχύει γενικά αν τείνετε να είστε απαισιόδοξοι.

 

Πράγματι, η υιοθέτηση μιας πιο θετικής προοπτικής για τη ζωή μπορεί να σας προσφέρει οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι είναι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι σαφές γιατί τα άτομα που μιλούν πιο θετικά στον εαυτό τους βιώνουν αυτά τα οφέλη. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τα αισιόδοξα άτομα μπορεί να έχουν ψυχικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να επιλύουν καλύτερα προβλήματα, να σκέφτονται διαφορετικά και να είναι πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή των προκλήσεων στη ζωή. Αυτό μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στρες και του άγχους. Επιπλέον, μια πιο αισιόδοξη προοπτική μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη για την υγεία, όπως αυξημένη ζωτικότητα, μεγαλύτερη ικανοποίηση, βελτιωμένη ανοσολογική λειτουργία, μειωμένο πόνο, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και καλύτερη σωματική ευεξία. 

Εάν πιστεύετε ότι ο εσωτερικός σας μονόλογος είναι πολύ αρνητικός, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε μια πιο θετική και συμπονετική γλώσσα με τον εαυτό σας. Επίτρεψτε σας να κάνετε λάθη και μιλήστε σας όπως ακριβώς θα μιλούσετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους ή στα παιδιά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα προσδιορίζοντας την αρνητική σκέψη. Όταν αρχίσετε να αναγνωρίζετε τους τύπους αρνητικής σκέψης, μπορείτε να εργαστείτε για να τους μετατρέψετε σε θετικούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο αισιόδοξοι και να απολαύσετε τα οφέλη της θετικής προοπτικής που θα έχετε υιοθετήσει στη ζωή σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here