Μασαχουσέτη ΗΠΑ: Σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν δείξει θετικά στην COVID-19


Μασαχουσέτη ΗΠΑ: Ο αριθμός των σημαντικών κρουσμάτων στην πολιτεία ήταν σπάνιος μέχρι στιγμής. Σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα στη Μασαχουσέτη έχουν δείξει θετικά για την COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του κράτους. Ο αριθμός των πρωτοποριακών κρουσμάτων στην πολιτεία ήταν σπάνιος μέχρι στιγμής – αντιπροσωπεύοντας περίπου ένα στα 1.000 εμβολιασμένα άτομα. Από τις 12 Ιουνίου, υπήρχαν 3.791 περιπτώσεις κορωνοϊού μεταξύ των περισσότερων από 3,7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων ατόμων στη Μασαχουσέτη, λένε αναφορές. “Μαθαίνουμε ότι πολλές από τις πρωτοποριακές λοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές ή είναι πολύ ήπιες και σύντομες σε διάρκεια”, δήλωσε ο ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Davidson Hamer, σύμφωνα με το Boston Herald. “Το ιικό φορτίο δεν είναι πολύ υψηλό.” “Αναμένονται σημαντικά ευρήματα και πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα ποιος κινδυνεύει και αν οι άνθρωποι που έχουν ένα σημαντικό εύρημα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους”, συνέχισε.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι τόσο χαμηλά τα επίπεδα του ιού και δεν θα μεταδοθούν σε άλλους.”

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κλινικές μελέτες μεγάλης κλίμακας διαπίστωσαν ότι ο εμβολιασμός COVID-19 εμπόδισε τους περισσότερους ανθρώπους να πάρουν τον ιό.

Ωστόσο, κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου και θα υπάρξει “ένα μικρό ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων που θα εξακολουθούν να αρρωσταίνουν, να νοσηλεύονται ή να πεθαίνουν από την COVID-19”, ανέφερε το πρακτορείο.

Μια πρόσφατη μελέτη από τα CDC έδειξε ότι το Pfizer και το Moderna είναι περίπου 90% αποτελεσματικά κατά της λοίμωξης δύο εβδομάδες μετά την τελευταία δόση.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης είναι περίπου 72% αποτελεσματικό κατά της μέτριας έως σοβαρής νόσου, σύμφωνα με τις δοκιμές των ΗΠΑ.

“Ο έλεγχος για τον εντοπισμό της τρέχουσας λοίμωξης παραμένει κρίσιμος για τον έλεγχο της COVID-19”, δήλωσε εκπρόσωπος της DPH στην εφημερίδα.

“Τα άτομα με τρέχουσα μόλυνση μπορούν να εξαπλώσουν τον ιό σε άλλους και η απομόνωση κρουσμάτων και ο εντοπισμός στενών επαφών (άτομα που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί) είναι το θεμέλιο της αντίδρασης στη δημόσια υγεία”

Αξιωματούχοι υγείας προειδοποίησαν επίσης για τη μεταδοτική παραλλαγή Delta, που παρατηρείται σε περιοχές στις ΗΠΑ. Ο Todd Ellerin, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών στο South Shore Health, εξέφρασε την ανάγκη εμβολιασμού ατόμων εξαιτίας των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλαγών.

Έκανε τον ισχυρισμό καθώς νέα κρούσματα ιών ήταν σε χαμηλά επίπεδα στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της διάθεσης του εμβολίου. Από τη Δευτέρα, περισσότερα από 150 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα CDC.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ