Τσιάρας: Έτοιμο το πόρισμα για τον Ποινικό Κώδικα – Αυστηροποιούνται οι ποινές για άγρια εγκλήματα


Αυστηροποίηση ποινών για ειδεχθή εγκλήματα όπως η δολοφονία στα Γλυκά Νερά προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας

Έτοιμο είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, το πόρισμα για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με τον ίδιο να επιβεβαιώνει την κατεύθυνση αυστηροποίησης των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα όπως η δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πόρισμα θα παραδοθεί εντός των επομένων ημερών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να ακολουθήσει μια διαβούλευση πριν την δημόσια διαβούλευση και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Με αφορμή τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω γεγονότων τα οποία βρέθηκαν υπό φως της δημοσιότητας και αποτέλεσαν σοκαριστικά γεγονότα για την κοινή γνώμη, έχει δημιουργηθεί τεράστια συζήτηση σε σχέση με την αναμόρφωση συγκεκριμένων άρθρων του ποινικού κώδικα και βεβαίως υπάρχει μια συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών».

Το προηγούμενο διάστημα οι πληροφορίες ήθελαν το σχέδιο της κυβέρνησης να προβλέπει έκτιση 20 ετών κάθειρξης για όποιον καταδικάζεται για ισόβια, χωρίς μάλιστα να έχει δικαίωμα να κάνει χρήση προνομίων, αντί των 16, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ