Η Μέγκαν Μαρκλ και…οι φακίδες – Το πρώτο βιβλίο που έγραψε ως έφηβη και το επιχειρηματικό δαιμόνιο


Συγγραφικές ανησυχίες φαίνεται πως είχε η Μέγκαν Μάρκλ απο την περίοδο κιόλας της εφηβείας της. Αρκετά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το παιδικό βιβλίο με τίτλο The Bench που σπάει ταμεία στις ΗΠΑ, η «έκπτωτη πριγκίπισσα» είχε γράψει ένα άλλο βιβλίο. Στις σελίδες του μιλούσε για τη διαφορετικότητα και αγκάλιαζε τις αδυναμίες και τις ατέλειές της.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ που πριν μερικές ημέρες έφερε στον κόσμο την μικρή Λίλιμπετ – Νταϊάνα κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «The Bench».

Εμπνέεται από τη σχέση πατέρα-γιού, εξερευνεί όπως λέει μία «διαφορετική πτυχή της αρρενωπότητας» και έχει ήδη γίνει μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ. Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα δεν ήταν το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα.

Η Μέγκαν Μαρκλ, όπως έγινε σήμερα γνωστό είχε γράψει σε τρυφερή ηλικία μία ιστορία για τις…φακίδες. Το πρώτο της εκείνο βιβλίο είχε τίτλο «Πρόσωπο Χωρίς Φακίδες είναι Νύχτα χωρίς Αστέρια» σε ελεύθερη μετάφραση (A Face without Freckles Is A Night Without Stars).

Το πρώτο βιβλίο της ΜέγκανDaily Mail

Η δούκισσα του Σάσεξ το έγραψε σε ηλικία 13- 14 ετών όταν ήταν δηλαδή μαθήτρια στο Καθολικό Γυμνάσιο Immaculate Heart του Λος Άντζελες.

Ένα χρόνο αργότερα, επιδεικνύοντας από νωρίς όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και τη διορατικότητά της, το είχε υποβάλλει στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Ηταν 18 Ιανουαρίου του 1996 και η Μέγκαν Μαρκλ ήταν μόλις 15 ετών.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι φακίδες είναι περίεργες, εγώ όμως τυχαίνει να διαφωνώ, γιατί αν δεν είχα φακίδες, τότε δεν θα ήμουν πραγματικά εγώ !!!» έγραφε η έφηβη τότε Μέγκαν.

Στο πίσω μέρος του βιβλίου το μήνυμα για την συγγραφέα αποκάλυπτε ότι το έργο ήταν μέρος ενός σχολικού προγράμματος.

«Η Μέγκαν Μαρκλ φοιτά σήμερα στο γυμνάσιο Immaculate Heart στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και απολαμβάνει να παρακολουθεί τηλεόραση, να περνά χρόνο με τους φίλους της και να συμμετέχει σε μουσικές κωμωδίες.

Η Mέγκαν έγραψε αυτό το βιβλίο στη δευτέρα Γυμνασίου ως σχολικό έργο και επιθυμεί να συνεχίσει να γράφει σε όλο το γυμνάσιο». Η «δημιουργός» ευχαριστούσε τη «μαμά» και το «μπαμπά» της που πέρασαν χρόνο και κατέβαλλαν προσπάθειά για να την στηρίξουν.

Την αποκάλυψη για το πόνημα της Μέγκαν και την υποβολή του στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων έκανε η Κάρλα Χάιντεν, βιβλιοθηκονόμος του Κογκρέσου.
Είναι η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανή που ανέλαβε αυτό το ρόλο και στην ανάρτησή της γράφει :

«Γνωρίζατε ότι η Mέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ, έγραψε ένα βιβλίο στη Δευτέρα γυμνασίου με τίτλο, Ένα πρόσωπο χωρίς φακίδες … Είναι μια νύχτα χωρίς αστέρια.
«Εκφράζει το θαυμασμό της για τις … φακίδες με σχέδια και στίχους. Η Μέγκαν το υπέβαλε στο @CopyrightOffice το 1996.»

Ο φίλος του ζεύγους, δημοσιογράφος Όμιντ Σκόμπι το επιβεβαίωσε λίγο μετά.
Την περασμένη εβδομάδα το….ενήλικο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα η «έκπτωτη πριγκίπισσα» με τίτλο «Το Παγκάκι» βρέθηκε στην κορυφή με τα ευπώλητα των New York Times.

Παρά τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχτεί έγινε μπεστ σέλερ και η Μέγκαν ευχαρίστησε γι’αυτό τους αναγνώστες.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR ανέφερε ότι το βιβλίο της αφορά «την ιστορία αγάπης της με τον πρίγκιπα Χάρι» και ότι το εμπνεύστηκε από το πρώτο δώρο, που είχε κάνει στον σύζυγό της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ