Κύπρος: Με ένα μοριακό τεστ οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Ελλάδα από τις 24/6/21 εντάσσεται στην κατηγορία πορτοκαλί αναφορικά με την Κύπρο (υποχρέωση ενός μόνο τεστ PCR)

Σλυμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού της Κύπρου από τις 24/6/21, επιβάτες που επισκέπτονται την χώρα και προέρχονται από τις χώρες της Πορτοκαλί κατηγορίας, με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Το πιστοποιητικό της εξέτασης επισυνάπτεται στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο). Από τις 24/6/21, δεν απαιτείται δεύτερη μοριακή εξέταση στην Κύπρο για άτομα προερχόμενα απο την πορτοκαλί κατηγορία.

Τα πιο πάνω, όπως επίσης οι αλλαγές κατηγοριοποίησης λοιπών χωρών, οι οποίες έχουν εφαρμογή από τις 24/6/21, ορίζονται στο Δελτίο Τύπου με τίτλο: Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID19, ημερομηνίας 21/6/2021″ του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται αναλυτικά στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3gUZDEy

Υπενθυμίζεται ότι τα πλήρως εμβολιασμένα πρόσωπα μπορούν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης δόσης, αυθημερόν να μεταβούν στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και επισυνάπτοντας στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο), το πιστοποιητικό εμβολιασμού.Σε ό,τι αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, απαιτείται να παρέλθει χρονικό διάστημα 14 ημερών, για να γίνει κάποιος δεκτός στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και πάλι την πλατφορμα Cyprus Flight pass.

Όλες οι πιο πάνω πληροφορίες υπόκεινται σε αλλαγές. Οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να επισκέπτονται συχνά το cyprusflightpass.gov.cy/

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ