Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τέλος και επίσημα το lockdown – Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής


Την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την κατάργηση της μάσκας όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και αλλαγές στην εστίαση, τις παραλίες και τις δεξιώσεις εισηγείται η επιτροπή των ειδικών στην κυβέρνηση.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση, οι ειδικοί του υπ. Υγείας εισηγούνται προς την κυβέρνηση το τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, νωρίτερα, δηλαδή, από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του η εισήγηση της επιτροπής για τη χρήση μάσκας είναι να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα εισηγείται να μπει τέλος στα υποχρεωτικά self test για τους εμβολιασμένους.

Όσον αφορά την εστίαση η εισήγηση είναι η αύξηση του ορίου των ατόμων ανά τραπέζι σε 10.

Για τις δεξιώσεις, τους γάμους και τις βαπτίσεις τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προτείνουν την αύξηση των παρισταμένων σε 400.

Στο τραπέζι και αλλαγές στις οργανωμένες παραλίες με αύξηση του ορίου στα 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές θα γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00.

Σήμερα, λοιπόν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν τις ανακοινώσεις, τις οποίες περιμένουν με ανυπομονησία οι πολίτες.

Καπραβέλος: «Δεν πρέπει να πετάξουμε τις μάσκες, παραμονεύει το 4ο κύμα»

Μπορεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έχει διαφορετική άποψη.

Η επιβράδυνση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έχει σκορπίσει χαμόγελα και αισιοδοξία, ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε κατηγορηματικά πως ο ιός είναι εδώ και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση.

Ο κ. Καπραβέλος όχι μόνο τόνισε τη διαφωνία του με κάτι τέτοιο αλλά έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για το 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ας μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική άποψη. O κορονοϊός είναι εδώ. Το σφοδρότατο τρίτο κύμα φαίνεται να υποχωρεί, ευτυχώς, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός. Είναι λάθος να αφήσουμε τις μάσκες. Οι μάσκες και οι εμβολιασμοί είναι τα μόνα όπλα μας κατά του ιού. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος χαλάρωσης. Αν έρθει το 4ο κύμα θα είναι ολέθριο. Πρέπει να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε για λίγο ακόμα τα μέτρα. Οι μεταλλάξεις και ο τουρισμός είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για τη διασπορά του ιού», ανέφερε ο κύριος Καπραβέλος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ