Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν


Τα προφυλακτικά που έχουν λήξει είναι συχνά πιο ξηρά και πιο αδύναμα, επομένως είναι πιο πιθανό να σπάσουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτό θέτει σε εσάς και τον σύντροφό σας σε κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) ή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Τα αρσενικά προφυλακτικά που δεν έχουν λήξει είναι περίπου 98% αποτελεσματικά εάν τα χρησιμοποιείτε τέλεια κάθε φορά που κάνετε σεξ. Κανείς δεν είναι τέλειος, ωστόσο, τα ανδρικά προφυλακτικά που δεν έχουν λήξει είναι στην πραγματικότητα περίπου 85% αποτελεσματικά.

Γιατί λήγουν τα προφυλακτικά

  • Τα προφυλακτικά λήγουν όπως και πολλά άλλα ιατρικά προϊόντα. Ορισμένοι παράγοντες, ωστόσο, επηρεάζουν γιατί και πόσο γρήγορα λήγουν.

Αποθήκευση

  • Η φθορά από χρόνια που δαπανάται σε τσέπη, πορτοφόλι, πορτοφόλι ή κουτί με γάντι μπορεί να λειτουργήσει με δύναμη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τα προφυλακτικά αποθηκευμένα σε ασφαλές μέρος – κατά προτίμηση όχι στο μπάνιο σας – μακριά από θερμότητα, υγρασία και τυχόν αιχμηρά αντικείμενα.

Υλικά

  • Ο τύπος υλικού που προτιμάτε κάνει τη διαφορά στο πόσο γρήγορα λήγουν επίσης. Φυσικά υλικά όπως το δέρμα του αρνιού διασπώνται ταχύτερα από τα συνθετικά υλικά όπως το λατέξ και η πολυουρεθάνη.

Πρόσθετα

  • Χημικά πρόσθετα όπως το σπερματοκτόνο μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού κατά αρκετά χρόνια. Το σπερματοκτόνο διαρκεί έως και δύο χρόνια για τη χρήση προφυλακτικών λατέξ και πολυουρεθάνης.
  • Δεν είναι σαφές εάν το λιπαντικό ή τα πρόσθετα αρώματα επηρεάζουν τη λήξη, επομένως προσέξτε. Εάν δείτε σημάδια φθοράς ή παρατηρήσετε ασυνήθιστη μυρωδιά, πετάξτε το προφυλακτικό και πάρτε ένα νέο.
Προφυλακτικά από Λατέξ και πολυουρεθάνη
  • Τα φυσικά προφυλακτικά λατέξ και πολυουρεθάνης έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε χρόνια, και είναι πιο ανθεκτικά από κάποια άλλα προφυλακτικά έναντι της φθοράς.
  • Αυτά τα προφυλακτικά έχουν ελαφρώς μικρότερη διάρκεια ζωής – μόλις τρία χρόνια – όταν συσκευάζονται με σπερματοκτόνο. Αν και το σπερματοκτόνο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, προκαλεί ταχύτερη αποικοδόμηση του λατέξ και της πολυουρεθάνης.

Ακολουθεί βίντεο για τα προφυλακτικά

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ