Η Fraport προκάλεσε ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνίες και συμβιβασμός για «παρών»


Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα επηρέασαν από ότι φαίνεται και τη Κουμουνδούρου, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκλήθηκε μία μικρή ένταση σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η σύμβαση αποζημίωσης της Fraport για το 2020.

Οι διαφορετικές απόψεις των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του σχετικά με τη κύρωση στη της σύμβαση «αποζημίωσης», ύψους 177 εκατ. ευρώ, της Fraport από το ελληνικό Δημόσιο για τις απώλειες που υπέστη στη διάρκεια του 2020 από την πανδημία, αποτέλεσε εστία αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του καθοδηγητικού του οργάνου.

Από τη μία πλευρά, μερίδας κυρίως των λεγόμενων «προεδρικών» κατατέθηκε η άποψη να ψηφιστεί η σύμβαση από τη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η θέση αυτή πυροδότησε την έντονη αντίδραση των στελεχών της «Ομπρέλας», όπου με μπροστάρη τον Νίκο Φίλη, ζήτησε να καταψηφιστεί.

Όσοι τάσσονταν υπέρ της ψήφισης της σύμβασης, έθεταν θέμα αξιοπιστίας, καθώς οι βάσεις της μπήκαν από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -έστω και κάτω από τη πίεση της τρόικας και των μνημονίων- αλλά και το να μην καταφύγει η εταιρία στη διαιτησία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιώσει την κοινοπραξία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προβλέπει η συμφωνία.

Πριν τα «αίματα» ανάψουν για τα καλά, ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβαση του κατάφερε να χαμηλώσει τους τόνους, προκρίνοντας τη συμβιβαστικής του «παρών», επιφυλασσόμενος να δει τη τελική μορφή της σύμβασης. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη περίπτωση που σημειώνεται σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν τις σχέσεις του κράτους με ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσα σε λίγους μήνες, καθώς είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση για τη στάση του κόμματος στη σύμβαση με το Ελληνικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ