Lamda Development: Μεγάλη ζήτηση για κατοικίες στο Ελληνικό


Επενδύσεις στο Ελληνικό που θα ξεπεράσουν το ποσό των 10 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία, τόσο από τη Lamda Develοpment όσο και από τους συνεργαζόμενες εταιρείες προανήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ομίλου ο CEO Οδυσσέας Αθανασίου.

Τόνισε παράλληλα πως η ζήτηση κατοικιών «που υπερβαίνει τις όποιες προσδοκίες» οδήγησε τη Lamda Development να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την ανέγερση επιπλέον 1.000 έναντι των 400 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, τα ακριβή στοιχεία για τις προκαταβολές των πωλήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, όμως εκτιμά πως θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 15 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί. Ενδεικτικό είναι πως οι προϋπολογισμένες πωλήσεις κατοικιών για τον πρώτο χρόνο ανέρχονταν σε 15, όμως είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους μετόχους πως σχεδιάζονται άμεσες δημοπρατήσεις έργων υποδομών η αξία των οποίων θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ οι συνολικές επενδύσεις θα φτάσουν συνολικά τα 8 δισ. ευρώ μέσα σε 10 χρόνια.

Ειδικά για την πρώτη πενταετία ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για δύο παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν άμεσα, με την πρώτη να αφορά τον Πύργο του Ελληνικού και τη δεύτερη την αναμόρφωση της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Αναλυτικά, η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7/7 και θα αφορά στα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower, ενός από τους μεγαλύτερους πράσινους ουρανοξύστες στον κόσμο και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 14/7 και θα αφορά στο σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου και στα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria στον Άγιο Κοσμά.

Επόμενες παρουσιάσεις εντός του 2021 θα αφορούν τα εξής:

  • Οικιστικές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου
  • Ξενοδοχειακές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου
  • Σύγχρονο πάρκο αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Εμπορικό κέντρο Λεωφ. Βουλιαγμένης
  • Πύργος πολλαπλών χρήσεων Λεωφ. Βουλιαγμένης
  • Μητροπολιτικό Πάρκο
  • Βιώσιμη ανάπτυξη
  • Σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές

Ως προς το ζήτημα του καζίνο στο Ελληνικό ο CEO της Lamda Development τόνισε πως η αναστολή της αναβλητικής αίρεσης έχει προθεσμία έως το τέλος Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει πως μέχρι τότε αναμένει από την κοινοπραξία στην οποία έχει κατοχυρωθεί το έργο να απαντήσει για το πώς πρόκειται να προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τόνισε, η Lamda Development έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικό σχέδιο υποκατάστασης της επένδυσης το οποίο μάλιστα είναι ικανό να υποκαταστήσει πλήρως και τα προϋπολογισθέντα έσοδα.

Όπως ανέφερε επιπλέον ο κ. Αθανασίου, σκοπός της Lamda για τα επόμενα χρόνια είναι οι συνεργασίες με τους καλύτερους στο είδος τους. Έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες με κορυφαίους Ελληνικούς ομίλους όπως TΕΜΕΣ και FOURLIS και αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανακοινωθούν συμφωνίες σε τομείς όπως ο αθλητισμός (250 στρέμματα αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία ακαδημιών αθλητισμού) η εκπαίδευση (η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με τα καλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα άλλα και με ιδρύματα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση), η υγεία και ευεξία. Οι αναπτύξεις αυτές θα αναδείξουν την χώρα και θα ενισχύσουν τον τουρισμό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Τέλος, αναφορικά με το προσωπικό η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση προσωπικού με ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία από το εξωτερικό και έμπρακτη συμβολή στο brain gain.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ