Κρούσματα σήμερα: 225 νέες μολύνσεις στην Αττική, 41 στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά η διασπορά


Κρούσματα σήμερα: Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ – Σταθερά πρώτη σε κρούσματα η Αττική, κάμψη στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζει η καθοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Δευτέρα (21/06), 520 νέα κρούσματα. Οι συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 14 ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ όλης της χώρας είναι 271.

Στην Αττική εντοπίζονται τα μισά και πλέον νέα κρούσματα. Το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να είναι πρώτο με 66 νέες μολύνσεις ενώ ακολουθούν ο Πειραιάς με 26 και ο Νότιος Τομέας με 33.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:
  • Ανατολική Αττική: 30 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 32 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 12 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 25 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 66 κρούσματα
  • Νήσων: 1 κρούσμα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 33 κρούσματα
  • Πειραιώς: 26 κρούσματα
Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων, όπως την ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”)όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 21 Ιουνίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 21 Ιουνίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ