Κλινική «ταξιαρχαι»: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους, ο διευθυντής και 4 γιατροί 


Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν ο διοικητικός διευθυντής και 4 γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» με τις απολογίες του ενώπιον του ανακριτή Χρήστου Παπαδήμα

Έπειτα από πολύωρες απολογίες δυο εκ των κατηγορουμένων αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα όρο, ενώ στους υπόλοιπους τρεις επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 και 6.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Οι συνήγοροι τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκούλας και Γιαννης Παπαριστείδης υποστήριξαν οτι αποδομήθηκε το κατηγορητήριο και αποδείχθηκε πως «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορονοϊού. Η επέλαση του κορονοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας».

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τους θανάτους 13 ηλικιωμένων από κορονοϊό, ενώ νόσησαν από τον θανατηφόρο ιό ακόμα 35 φιλοξενούμενοι του θεραπευτηρίου.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή τον Απρίλιο του 2020, όταν λόγω των ελλιπέστατων μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, ο θανατηφόρος ιός μεταδόθηκε αστραπιαία σε δεκάδες ηλικιωμένους της κλινικής στο Περιστέρι. Στις αναφορές των επιθεωρητών του ΕΟΔΥ και τις μαρτυρίες των οικογενειών των ηλικιωμένων, καταγγέλλεται πως γιατροί και νοσηλευτές δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες, ενώ οι ασθενείς συνωστίζονταν περιμένοντας τη σειρά τους για να κάνουν αιμοκάθαρση και τα κρεβάτια τους ήταν παρατεταμένα σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ