Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: “Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα”

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα, λένε οι παιδίατροι Πρέπει επίσης να σημειωθεί το οικογενειακό ιστορικό συμβάντων που σχετίζονται με την καρδιά, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την αθλητική τους κατάσταση, θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σε δήλωση πολιτικής τη Δευτέρα.

Η ομάδα περιελάμβανε τέσσερις ερωτήσεις για ενσωμάτωση στις προβολές, συμπεριλαμβανομένων δύο που σχετίζονται με το οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

“Ο απροσδόκητος θάνατος ενός φαινομενικά υγιούς παιδιού είναι μια τραγωδία όχι μόνο για την οικογένεια αλλά και για την οικογενειακή κοινότητα”, δήλωσε ο AAP σε δήλωση σχετικά με την πολιτική, η οποία θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιουλίου Παιδιατρικής. “Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει ξαφνικούς θανάτους σε νέους είτε στο σύνολό τους είτε με μεμονωμένες διαδικασίες ασθένειας.

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες δημοσιεύονται σε καρδιολογικά περιοδικά.

Ο στόχος της πολιτικής AAP-PACES είναι να παρουσιάσει εκτεταμένες πληροφορίες σε παιδίατρους και άλλους παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης.”

Οι οδηγίες προτείνουν τον έλεγχο για ξαφνική καρδιακή ανακοπή (SCA) και ξαφνικό καρδιακό θάνατο (SCD) θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της φυσικής αξιολόγησης πριν από τη συμμετοχή ή τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια ή κατά την είσοδο στο γυμνάσιο και το λύκειο.

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Η ομάδα είπε ότι ο έλεγχος δεν πρέπει να περιορίζεται σε μία υποομάδα παιδιών. “Συνειδητοποιώντας ότι οι μέθοδοι πρωτογενούς πρόληψης είναι λιγότερο από τέλειες, η πολιτική στρατιωτική δευτεροβάθμια πρόληψη, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τα σχολεία και του ρόλου του παρόχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης ως υποστηρικτή της CPR και της αυτοματοποιημένης εξωτερικής εκπαίδευσης απινιδωτή. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή αξιολόγηση μετά από καρδιακή ανακοπή / θάνατο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης πένθους, αυτοψιών και γενετικών εξετάσεων.

Τέλος, υπάρχει μια ενότητα για τους επιζώντες καρδιακής ανακοπής κατά την επιστροφή στη δραστηριότητα μετά την ανάρρωση. ”

Η ομάδα συμβουλεύει επίσης ότι το ΗΚΓ θα είναι το πρώτο τεστ που θα διατάσσεται όταν υπάρχει ανησυχία για κίνδυνο SCA.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ