Παιδικά Γενέθλια: Μπορεί να έχουν τροφοδοτήσει τη διάδοση της COVID-19, ισχυρίζονται οι μελέτες


Παιδικά Γενέθλια: Τα πάρτι γενεθλίων, ειδικά εκείνα που αφορούν παιδιά, συσχετίστηκαν με αυξημένες μολύνσεις COVID-19, ισχυρίζεται η μελέτη. Πριν από την εθνική διάθεση εμβολίων, αξιωματούχοι υγείας πέρασαν μήνες προτρέποντας τους Αμερικανούς να περιορίσουν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και να κρατήσουν εορτασμούς εντός των μελών του νοικοκυριού τους. Τώρα, μια μελέτη που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ άτυπων κοινωνικών συγκεντρώσεων και μετάδοσης SARS-CoV-2 υποδηλώνει ότι τα πάρτι γενεθλίων, ειδικά εκείνα που αφορούν παιδιά που λαμβάνουν χώρα σε κομητείες με τον επιπολασμό του ιού, οδήγησαν σε αυξημένα ποσοστά διαγνωσμένης COVID-19. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA, ανέλυσε τον πιθανό αυξημένο κίνδυνο COVID-19 γύρω από μικρές κοινωνικές συγκεντρώσεις μελετώντας τις αλλαγές στα ποσοστά COVID-19 μετά από πάρτι γενεθλίων.

Η μελέτη, η οποία εξέτασε συγκεκριμένα τις αλλαγές στα ποσοστά μόλυνσης COVID-19 των νοικοκυριών μετά την παρουσία γενεθλίων στο νοικοκυριό, περιελάμβανε στοιχεία από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2020.

Οι ερευνητές χώρισαν επίσης τα γενέθλια των παιδιών και τα γενέθλια των ενηλίκων σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Συνολικά, αναλύθηκαν δεδομένα από πάνω από 6,5 εκατομμύρια άτομα από 2,9 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία γενεθλίων σε ένα νοικοκυριό συσχετίστηκε με υψηλότερα ποσοστά διάγνωσης COVID-19, με τον υψηλότερο κίνδυνο στις κομητείες με υψηλό επιπολασμό της νόσου.

“Η εκτιμώμενη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 σε νοικοκυριά με γενέθλια ήταν μεγαλύτερη σε νοικοκυριά που είχαν γενέθλια πρόσφατου παιδιού (έναντι ενηλίκων), γεγονός που υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα συγκέντρωσης γύρω από τα γενέθλια των παιδιών μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, χαλαρή κάλυψη και κοινωνική αποστασιοποιημένη συμπεριφορά ή συνδυασμό αυτών “, έγραψαν οι ερευνητές.

“Τα νοικοκυριά μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να έχουν μια κοινωνική συγκέντρωση για τα γενέθλια ενός παιδιού παρά για τα γενέθλια ενός ενήλικα.”

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η αύξηση των λοιμώξεων δεν ήταν μεγαλύτερη για τα γενέθλια των ορόσημων, ούτε υπήρξε μείωση των λοιμώξεων σε νοικοκυριά που βρίσκονταν σε κομητείες με ενεργή παραμονή στο σπίτι.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι η μελέτη ήταν παρατηρητικής φύσης και ότι βασίστηκε σε διοικητικά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης για τις διαγνώσεις COVID-19 παρά σε δεδομένα επιβεβαιωμένα από εργαστήριο.

Η μελέτη ήταν επίσης “απίθανο να καταγράψει ασυμπτωματικές περιπτώσεις” που δεν απαιτούσαν ιατρική φροντίδα, καθώς οι διαγνώσεις που περιλαμβάνονται στα δεδομένα εμφανίστηκαν σε δεδομένα ιατρικών ισχυρισμών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ