ΗΠΑ Fauci: “Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες”

ΗΠΑ Fauci: Η παραλλαγή κορωνοϊού Delta  διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες, τώρα βρίσκεται στο 20% των δειγμάτων, λέει ο Fauci. Η παραλλαγή ανιχνεύθηκε στο 20,6% σε δείγματα έως τις 19 Ιουνίου, από σχεδόν 10% δύο εβδομάδες πριν. Ο Μπάιντεν προειδοποιεί την πρόοδο του εμβολίου COVID εν μέσω προειδοποίησης παραλλαγής δέλτα. Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και βρίσκεται τώρα σε περισσότερες από 80 χώρες γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το στέλεχος B.1.617.2 εξαπλώνεται πιο εύκολα από την παραλλαγή B.1.1.7 Alpha και τον ιό άγριου τύπου και έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας. “Φαίνεται, όπως συνέβη με την B.1.1.7, φαίνεται να ακολουθούμε το μοτίβο με την παραλλαγή Delta, με χρόνο διπλασιασμού περίπου δύο εβδομάδων”, δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου την Τρίτη, επικαλούμενος Δεδομένα CDC που υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή Delta ήταν πίσω από το 1,2% των αλληλουχιών δειγμάτων στις 8 Μαΐου, πριν ανέβει στο 2,7% στις 22 Μαΐου, 9,9% στις 5 Ιουνίου και αυξήθηκε στο 20,6% έως τις 19 Ιουνίου.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση. Μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις και το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca (δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ) ήταν 92% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις. . “Παρόμοια με την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή Delta είναι επί του παρόντος η μεγαλύτερη απειλή στις ΗΠΑ για την προσπάθειά μας να εξαλείψουμε την COVID-19”, δήλωσε ο Fauci.

“Καλά νέα, ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ