Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 4 νησιά μετά από συρροές κρουσμάτων κορονοϊού


Προειδοποίηση στους κατοίκους τεσσάρων νησιών μετά την καταγραφή συρροών κρουσμάτων κορονοϊού από τον Νίκο Χαρδαλιά

«Καμπανάκι» για τέσσερα νησιά σήμανε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά από συρροές κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν σε αυτά.

Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ανακοίνωση των αλλαγών στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κρονοϊού επισήμανε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερά πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε, όμως, πως «αν και αντίστοιχη είναι και η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό. Όμως υπάρχουν τέσσερις περιοχές που μας δημιουργούν έναν μικρό προβληματισμό».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στα νησιά αυτά παρατηρούνται «μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές, την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν».

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Πάρο
  • Κω
  • Ρόδο
  • Ικαρία

«Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της «κίτρινης» Πάρου, της «πορτοκαλί» Κω, της «κίτρινης» Ρόδου και της «πράσινης» Ικαρίας, να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί έτσι η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μαγιορκίνης: “Λιγότερα από 10 τα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα”

Την ίδια ώρα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στα ελληνικά νησιά λόγω τουρισμού, στην πλειονότητα των οποίων οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση αυτή τη στιγμή είναι από 40% και πάνω, τόνισε πως το πρώτο και σημαντικότερο είναι να προχωρήσει ο πλήρης εμβολιασμός, να τελειώσουν με τον εμβολιασμό τους όσοι τον έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Σύμφωνα με τις έρευνες, η λεγόμενη ινδική μετάλλαξη είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί σε όλες τις χώρες», είπε ο κ. Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας πως στη χώρα μας τα κρούσματα είναι λιγότερα από δέκα και έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Όπως είπε, η ινδική μετάλλαξη σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει στην Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ