Ρουτίνα Ομορφιάς: Θαυματουργά αντιγηραντικά tips

Ο καθαρισμός είναι σημαντικός για την αφαίρεση οποιουδήποτε προϊόντος φροντίδας δέρματος ή μακιγιάζ που έχετε εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και των φυσικών λιπαντικών δέρματος, ρύπων και βακτηρίων που έχουν συσσωρευτεί. 

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό για να διατηρήσετε το φράγμα του δέρματος σας και να το διατηρήσετε ανθεκτικό στην αφυδάτωση και τη ζημιά Τα καθαριστικά με υψηλό pH όπως τα φυσικά σαπούνια είναι πολύ σκληρά και μπορούν να αφήσουν το δέρμα σας ευάλωτο σε ερεθισμούς και μολύνσεις. Τα καθαριστικά με χαμηλό pH εργάζονται για τη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας του δέρματος.

Ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αποφύγετε είναι το λαυρυλοθειικό νάτριο, καθώς είναι πολύ σκληρό. Επίσης, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καθαριστικά με φανταχτερά, ενεργά συστατικά. Το καθαριστικό δεν είναι στο δέρμα σας για πολύ καιρό. Αυτά τα δραστικά συστατικά είναι πολύ πιο χρήσιμα σε μεταγενέστερα στάδια, όπως όταν εφαρμόζετε ορό.

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας καθυστερεί να αναπληρώνεται. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δεν αντικαθίστανται από φρέσκα κύτταρα τόσο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σας αρχίζει να φαίνεται θαμπό και άνισο και μπορεί ακόμη και να σπάσει. Οι απολεπιστικές ουσίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα σας.

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες απολεπιστικών: φυσική και χημική. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα σκληρά φυσικά απολεπιστικά, όπως απολέπιση ζάχαρης και καθαριστικά με χάντρες, γιατί κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο σε χαλάρωση. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του δέρματός σας.

Γενικά, οι οροί περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών από μια ενυδατική κρέμα. Τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να προσέξετε είναι τα παράγωγα της βιταμίνης Α που είναι γνωστά ως ρετινοειδή (ρετινόλη, τρετινοΐνη και ταζαροτένιο) και βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ και φωσφορικό ασκορβύλιο μαγνησίου). Εκτός από την αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα σας, δρουν επίσης ως αντιοξειδωτικά για να απορροφήσουν το βιολογικό και περιβαλλοντικό οξειδωτικό στρες που συσσωρεύεται για να προκαλέσει γήρανση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here