Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη

Νέα δήλωση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος επτά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Μήνυμα πως τα όσα συνέβησαν στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης με την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος επτά Μητροπολιτών πρέπει να αποτελέσουν μάθημα «ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι» έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Πέμπτη.

Παράλληλα ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας συμπλήρωσε πως «άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη».

«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε, Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη» ήταν η δήλωση του κ. Ιερώνυμου μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης.

Στην πρώτη του δήλωση λίγη ώρα μετά την επίθεση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αναφέρει ότι «ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του. Στην απελπισία του και στην εκδικητικότητα του είχε εφοδιαστεί με βιτριόλι και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου».

«Είναι πρωτόγνωρά φαινόμενα αυτά και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία» είχε τονίσει ο κ. Ιερώνυμος συμπληρώνοντας:
«Χρειάζεται ηρεμία από όλους η κατάσταση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ