28 Μαρτίου 2024

Αιθέρια έλαια : Φροντίστε την υγεία των μαλλιών σας


Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό σε εναλλακτικά, ανατολικά και ομοιοπαθητικά φάρμακα χάρη στην αποτελεσματικότητά τους και τον χαμηλό κίνδυνο παρενεργειών. Ένα όφελος που έχουν ορισμένα αιθέρια έλαια είναι η βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Διαφορετικά έλαια μπορούν να κάνουν τα πάντα, βοηθώντας τα μαλλιά να μεγαλώνουν έως την προσθήκη δύναμης και λάμψης.

  • Το έλαιο λεβάντας μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Γνωρίζοντας ότι το έλαιο λεβάντας έχει ιδιότητες που μπορούν να δημιουργήσουν την ανάπτυξη των κυττάρων και να μειώσουν το άγχος.
  • Έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.
  • Ανακατέψτε αρκετές σταγόνες λάδι λεβάντας σε 3 κουταλιές λάδι φορέα, όπως ελαιόλαδο ή λιωμένο λάδι καρύδας και απλώστε το απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε και το σαμπουάν όπως θα κάνατε κανονικά. Μπορείτε να το κάνετε αρκετές φορές την εβδομάδα.

 Αιθέριο έλαιο μέντας

  • Το λάδι μέντας μπορεί να προκαλέσει κρύο, μυρμήγκιασμα όταν αυξάνει την κυκλοφορία στην περιοχή στην οποία εφαρμόζεται. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών κατά τη φάση του αναγόνου (ή της ανάπτυξης).
  • Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο μέντας, όταν χρησιμοποιείται σε ποντίκια, αύξησε τον αριθμό των ωοθυλακίων, το βάθος των ωοθυλακίων και τη συνολική ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Ανακατέψτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με το λάδι φορέα της επιλογής σας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε καλά με σαμπουάν και μαλακτικό.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

  • Εάν θέλετε να βελτιώσετε τόσο το πάχος των μαλλιών όσο και την ανάπτυξη των μαλλιών, το έλαιο δεντρολίβανου είναι μια εξαιρετική επιλογή χάρη στην ικανότητά του να βελτιώνει την κυτταρική παραγωγή.
  • Σύμφωνα με μια μελέτη, το έλαιο δεντρολίβανου που πραγματοποιήθηκε καθώς και η μινοξιδίλη, μια κοινή θεραπεία ανάπτυξης μαλλιών, αλλά με λιγότερη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής ως παρενέργεια.

Ακολουθεί βίντεο για τα αιθέρια έλαια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ