Θαλασσινό αλάτι Δέρμα: Η φυσική λύση για διάφορες δερματικές παθήσεις βρίσκεται στο αλάτι της θάλασσας [vid]


Η μείωση ή αποφυγή της κατανάλωσης αλατιού είναι μια από τις συνηθέστερες διατροφικές συστάσεις. Είναι γνωστό ότι το αλάτι μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, το θαλασσινό αλάτι ειδικότερα έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη για το δέρμα. Είτε κάνετε βουτιές στη θάλασσα είτε είστε στο σπίτι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του δράσεις πολλαπλά, καθώς η χρήση θαλασσινού αλατιού θεωρείται μια φυσική θεραπεία για διάφορες παθήσεις του δέρματος.

Συγκεκριμένα, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το κάλιο είναι όλα φιλικά προς το δέρμα μέταλλα που περιέχονται στο θαλασσινό αλάτι. Όλα τους βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή και δερματικές λοιμώξεις, ενώ η χρήση θαλασσινού αλατιού πιστεύεται ότι μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος.

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν χρησιμοποιώντας διάλυμα αλμυρού νερού στις πλύσεις τους. Η ικανότητά του να μειώνει την υγρασία συμβάλει στον έλεγχο της περίσσειας λαδιού που είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους φραγής των πόρων.

Εάν πάλι έχετε έκζεμα, μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε χρησιμοποιώντας αλμυρό νερό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς το μαγνήσιο είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό ορυκτό που ανακουφίζει τον κνησμό και μειώνει την υγρασία από βακτήρια και μύκητες που προκαλούν έκζεμα.

Πώς θα εντάξετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας

  • Απαλό Απολεπιστικό

Το θαλασσινό αλάτι δρα ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους, παρέχοντας έναν βαθύτερο καθαρισμό. Επιπλέον αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές και άλλες θεραπείες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε το θαλασσινό νερό στο σώμα σας αντί για το πρόσωπο, όπου το δέρμα σας είναι λεπτότερο και μπορεί να ερεθιστεί πιο εύκολα.

  • Αναζωογονητικό scrub

Εάν δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να αποκτήσετε μαλακότερη επιδερμίδα, ενσωματώστε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα περιποίησής σας. Ένα από τα οφέλη του θαλασσινού νερού για το δέρμα είναι ότι βοηθά στην ανακύκλωση των κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας σας να επιτύχετε μια πιο απαλή υφή του προσώπου.

  • Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αλμυρό νερό μόνο για το πρόσωπό σας. μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας. Το αλμυρό νερό βοηθά στην απομάκρυνση της πιτυρίδας, ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος για ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής. Επίσης το θαλασσινό αλάτι, επειδή μειώνει τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να είναι μια ιδανική και φυσική επιλογή για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας των μαλλιών.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ