Παπαθανάσης: Διαδικασίες αδειοδότησης χωρίς τον θανάσιμο εναγκαλισμό του Δημοσίου


Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων παρέχει «όλα εκείνα τα απαιτούμενα για να μπορέσουμε να δώσουμε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να επιχειρήσουν γρήγορα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην Ολομέλεια.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αυτά τα σχεδόν δυο χρόνια, έχει φέρει και έχουν ψηφιστεί 187 νομοσχέδια για την ανάπτυξης της μεταποιητικής διαδικασίας και της βιομηχανίας. Στοιχείο, όπως υπογράμμισε, που «δείχνει τη μεγάλη ένταση και την επιθυμία να μεταρρυθμίσει και να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει το κράτος, έτσι ώστε να κάνει ελκυστικό το κομμάτι της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο για την εγχώρια αγορά αλλά και για τη διεθνή αγορά».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης που σημαίνει ότι ο μικρός επαγγελματίας «που μέχρι σήμερα έπρεπε να περιμένει, να ξοδέψει χρήματα και πολλές φορές να βρεθεί σε έναν θανάσιμο εναγκαλισμό από το Δημόσιο, τώρα μπορεί να απελευθερώσει τις δυνάμεις του, πολύ πιο γρήγορα και να αρχίσει να δημιουργεί».

Σχετικά με τις ρυθμίσεις για τις μεταποιητικές δραστηριότητες, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες καθώς αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα υπολείπεται του μέσου όρου της ΕΕ. Είμαστε, όπως είπε, περίπου στο 1,5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 15%. «Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι να φτάσουμε στο 12%» σημείωσε. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι κάθε 1% αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας μέσα στο ΑΕΠ σημαίνει 100.000 θέσεις εργασίας και αυτές μάλιστα πηγαίνουν προς την περιφέρεια.

Για τη δημιουργία Επενδυτικών Πάρκων μεμονωμένων μονάδων, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τη μεταποίηση, και προσέθεσε πως στόχος είναι ένα εθνικό ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών πάρκων. «Δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έως ότου, όμως, φτάσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις μεγάλες μονάδες, έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τη σχετική νομοθεσία και να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης και μετεγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων σε παλιά βιομηχανικά κτίρια και κελύφη από εγκαταλελειμμένες επενδύσεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποιώντας πως αυτό θα προωθηθεί και στον αναπτυξιακό νόμο με κίνητρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ