Τα οφέλη της κλασικής μουσικής ως ηχητική βοήθεια προς άσκηση

Η σωστή επιλογή μουσικής μπορεί να εμπνεύσει, να ενεργοποιήσει και να παράσχει την απαραίτητη προσοχή. Οι κορυφαίοι αθλητές κάθε πίστας συχνά φαίνονται βαθιά μέσα στη σκέψη, με τα αυτιά τους καλυμμένα από φανταχτερά ακουστικά, τις στιγμές που προηγούνται ενός μεγάλου ματς ή αγώνα. Τι είναι αυτό που κάνει  τη μουσική να μας βοηθάει να σπρώξουμε τα σώματά μας προς ή μέσω της σωματικής δυσφορίας;

Ως είδος, είναι εύκολο να δει κανείς γιατί η κλασική μουσική φαίνεται να παραβλέπεται όσον αφορά την επιλογή της μουσικής γυμναστικής του κόσμου. Συχνά στερείται από την ρυθμική “αυλάκωση”. Ωστόσο, υπάρχει μια εγγενής και διαχρονική ομορφιά που συνδέεται με πολλά κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, τα οποία θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση τους. Πώς μπορούμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε την ομορφιά αυτής της μουσικής και να χρησιμοποιήσουμε τις ηχητικές εξάρσεις και την ομορφιά τους προς όφελός μας κατά τη διάρκεια μιας γυμναστικής; Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσουμε τα οφέλη κάθε μουσικής στο πλαίσιο της σωματικής άσκησης.

Ο ρόλος κάθε μουσικής γυμναστικής είναι να ελαττώνει τον πόνο, να ανεβάζει τα πνεύματα και πιθανόν να κάνει το χρόνο να περνάει λίγο πιο γρήγορα. Οι επιστήμονες αναφέρονται στις “διαχωριζόμενες επιπτώσεις” της μουσικής, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά να αποσπαστεί το μυαλό από εσωτερικά συμπτώματα που σχετίζονται με την κόπωση. Πρόσφατες εργασίες νευροαπεικόνισης έχουν δείξει την τάση της μουσικής να μειώνει την αίσθηση άσκησης – ουσιαστικά, τα μέρη του εγκεφάλου που επικοινωνούν την κόπωση – να επικοινωνούν λιγότερο όταν η μουσική παίζει.

Στην ουσία, η ευχάριστη μουσική μπορεί να χρωματίσει την ερμηνεία της κόπωσης και να ενισχύσει την εμπειρία άσκησης. Κάποιοι αθλητές ακούν συχνά κλασσική μουσική κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής προπόνησης. Η κλασική μουσική πυροδοτεί τη φαντασία και γενικά αυξάνει την εμπειρία λειτουργίας, ιδιαίτερα όταν την απολαμβάνουν σε συνδυασμό με ένα εμπνευσμένο τοπίο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here