Μελέτη ΝΙΗ: Αξιολόγηση του εμβολίου COVID-19 σε έγκυες μετά τον τοκετό


 

Μελέτη ΝΙΗ: Η μελέτη MOMI-VAX θα αξιολογήσει επίσης τη μεταφορά αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο μέσω του μητρικού γάλακτος. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ξεκίνησαν μια νέα μελέτη παρατήρησης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες. Η μελέτη, που ονομάστηκε MOMI-VAX, θα αξιολογήσει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου και τη μεταφορά αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο μέσω του μητρικού γάλακτος. “Δεκάδες χιλιάδες έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να λάβουν τα εμβόλια COVID-19 που διατίθενται κατόπιν άδειας έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAD), το οποίο χρηματοδοτεί τη μελέτη, είπε σε δελτίο τύπου.

“Ωστόσο, δεν έχουμε ισχυρά, πιθανά κλινικά δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό σε αυτούς τους πληθυσμούς.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα καλύψουν τα κενά στις γνώσεις μας και θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των συστάσεων της πολιτικής και της προσωπικής λήψης αποφάσεων σχετικά με τον εμβολιασμό COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τον τοκετό. ”

Η μελέτη θα εγγράψει έως και 750 εγκύους και 250 άτομα μετά τον τοκετό που βρίσκονται εντός δύο μηνών από τον τοκετό και έχουν λάβει ή θα λάβουν εμβόλιο COVID-19. Τα βρέφη θα εγγραφούν επίσης στη μελέτη.

Οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν τα ζευγάρια μέχρι τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό και θα αναλύσουν τα δείγματα αίματος που συλλέγονται τακτικά για να εκτιμήσουν την ανάπτυξη και τη διάρκεια των αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο.

Οι μητέρες θα έχουν επίσης την επιλογή να υποβάλλουν δείγματα μητρικού γάλακτος σε δύο εβδομάδες, δύο μήνες, έξι μήνες και 12 μήνες μετά τον τοκετό για να αξιολογήσουν τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ενδείξεις μεταφοράς αντισωμάτων μέσω του πλακούντα μετά τον εμβολιασμό, καθώς και μέσω του μητρικού γάλακτος, αλλά η εργασία συνεχίζεται.

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσαν ότι οι έγκυες γυναίκες εμβολιάζονται με χαμηλότερα ποσοστά από τις μη έγκυες, ιδιαίτερα τους νεότερους πληθυσμούς.

Από 136.000 έγκυες γυναίκες που εντοπίστηκαν στα δεδομένα, μόλις το 11,1% είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Όταν τα εμβόλια COVID-19 έλαβαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τη FDA, η ομάδα σημείωσε ότι δεν συμπεριλήφθηκαν αρκετά δεδομένα σε κλινικές δοκιμές σε έγκυες γυναίκες.

Επί του παρόντος, τα CDC συμβουλεύουν ότι οι έγκυες μπορούν να λάβουν εμβόλιο COVID-19.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ