Επίθεση ιερομόναχου σε Μητροπολίτες: Οι 4 παράγοντες που απέτρεψαν τα χειρότερα στη Μονή Πετράκη


Τέσσερις φαίνεται ότι ήταν οι κρίσιμοι παράγοντες που απέτρεψαν τα χειρότερα από την επίθεση με καυστικό υγρό του πρώην ιερομόναχου στους επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 37χρονου πρώην πλέον ιερομόναχου για την επίθεση σε βάρος των επτά Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου που εξέταζε την υπόθεσή του στη Μονή Πετράκη με τέσσερις να θεωρούνται ως οι βασικοί παράγοντες λόγω των οποίων απετράπησαν τα χειρότερα.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο 37χρονος, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, το μόνο που είπε ήταν «δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από την αστυνομία και τις μαρτυρίες των Μητροπολιτών που δέχθηκαν την επίθεση, τα χειρότερα απετράπησαν γιατί:

  1. Ο 37χρονος δράστης φαίνεται ότι δεν στόχευσε κάποιον συγκεκριμένα αλλά πέταξε το καυστικό υγρό σε διάφορες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να είναι μικρότερες οι ποσότητες που δέχθηκε το κάθε ένα από τα θύματά του
  2. Οι Μητροπολίτες προστατεύθηκαν σε κάποιο βαθμό από την ανακλαστική κίνηση που έκαναν σηκώνοντας τα χέρια τους για να προστατευθούν με αποτέλεσμα να προστατεύσουν τα μάτια τους
  3. Τα ράσα «απορρόφησαν» μεγάλο μέρος του καυστικού υγρού και αποτέλεσαν «ασπίδα» για τους Ιεράρχες
  4. Η παρέμβαση του αστυνομικού που βρισκόταν έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεση του 37χρονου. Τον αστυνομικό, μάλιστα, επαίνεσε και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την παρέμβασή του «με κίνδυνο της ζωής του» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πλέον ιερομόναχος την Πέμπτη μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο και αναμένονται οι γνωματεύσεις των γιατρών που τον εξέτασαν.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο Newsbomb.gr ο 37χρονος «χρήζει ψυχιατρικής μέριμνας».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο πρώην ιερομόναχος «πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας» προσθέτοντας ότι «είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών».

Όπως είπε ο δικηγόρος, ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τον Μητροπολίτη Βέροιας ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα αν η απόφαση ήταν υπέρ της καθαίρεσης του.

Μάλιστα πρόσθεσε πως ο εντολέας του λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία την ώρα της επίθεσης δεν τα είχε μαζί του και για αυτό ζήτησε «να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί».

Αναφορικά με την καυστική ουσία που έριξε στους Μητροπολίτες, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε πως την αγόρασε έναντι 40 ευρώ από το Ίντερνετ, χωρίς να προβαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του υγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη χημική ουσία είχε αγοράσει πριν δύο με τρεις μέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ