Πονοκέφαλος : Τα αίτια που τον προκαλούν

Οι πονοκέφαλοι μπορεί μερικές φορές να είναι ήπιοι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο που καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση στην εργασία και την εκτέλεση άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων. Στην πραγματικότητα, περίπου 45 εκατομμύρια Αμερικανοί συχνά έχουν σοβαρούς πονοκεφάλους που μπορεί να απενεργοποιήσουν. Ευτυχώς, οι περισσότεροι πονοκέφαλοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αλλαγές φαρμάκων και τρόπου ζωής.

Όγκος εγκεφάλου ή ανεύρυσμα εγκεφάλου

  • Η παρουσία όγκου εγκεφάλου ή ανευρύσματος εγκεφάλου (εγκεφαλική αιμορραγία) μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μόνο τόσος χώρος στο κρανίο. Όταν το κρανίο αρχίζει να συσσωρεύεται με αίμα ή επιπλέον ιστό, η συμπίεση στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Αυξητικοί πονοκέφαλοι

  • Οι τραχηλικογενείς πονοκέφαλοι εμφανίζονται όταν οι δίσκοι αρχίζουν να εκφυλίζονται και πιέζονται στη σπονδυλική στήλη. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σημαντικός πόνος στον αυχένα καθώς και πονοκέφαλοι.

Φάρμακα υπερβολική κεφαλαλγία

  • Εάν ένα άτομο παίρνει μια σημαντική ποσότητα φαρμάκων για τον πόνο καθημερινά και αρχίζει να τα μειώνει ή να τα διακόψει εντελώς, μπορεί να προκύψει πονοκέφαλος. Παραδείγματα αυτών των φαρμάκων περιλαμβάνουν υδροκοδόνη.

Πονοκέφαλος που σχετίζεται με μηνιγγίτιδα

  • Η μηνιγγίτιδα είναι μια λοίμωξη των μηνιγγιών, οι οποίες είναι οι μεμβράνες που ευθυγραμμίζουν το κρανίο και περικλείουν τον νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο.

Μετατραυματικός πονοκέφαλος

Μερικές φορές ένα άτομο θα παρουσιάσει πονοκεφάλους μετά από τραύμα στο κεφάλι, που θα υποστεί κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος όπως πτώση, αυτοκινητιστικό ατύχημα ή ατύχημα σκι.

Πονοκέφαλοι κόλπων

  • Η φλεγμονή στις κοιλότητες των κόλπων που γεμίζουν συνήθως τον αέρα μπορεί να προκαλέσει πίεση και πόνο που οδηγεί σε κεφαλαλγία κόλπων .

Σπονδυλική κεφαλαλγία

  • Ένας νωτιαίος πονοκέφαλος μπορεί να εμφανιστεί λόγω μιας αργής διαρροής εγκεφαλονωτιαίου υγρού, συνήθως αφού ένα άτομο έχει επισκληρίδιο, σπονδυλική βρύση ή νωτιαίο μπλοκ για αναισθησία.

Πονοκέφαλοι ημικρανίας

  • Οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας είναι σοβαροί πονοκέφαλοι που μπορούν να προκαλέσουν πόνο, χτύπημα, συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι ημικρανίας.

Ακολουθεί βίντεο για τον πονοκέφαλο

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ