Βρετανία: Ροζ σκάνδαλο «καίει» τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ – Αποκάλυψη «βόμβα» της Sun


Κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω πανδημίας προκαλεί ένα ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Από μία κλωστή φέρεται να κρέμεται η θέση του Ματ Χάνκοκ, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με κορυφαία σύμβουλό του υπουργείου του, εξίσου παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.

Το επίμαχο στιγμιότυπο που προκαλεί αναταράξεις στη βρετανική κυβέρνησηΤhe Sun

Η εφημερίδα δημοσίευσε μάλιστα μία φωτογραφία όπου το ζευγάρι ανταλλάσσει ένα παθιασμένο φιλί στο διάδρομο έξω από το γραφείο του Χάνκοκ στο υπουργείο Υγείας στο κεντρικό Λονδίνο, στις 6 Μαϊου. Ο υπουργός φαίνεται επίσης να κάνει μία άσεμνη χειρονομία.

Το περιστατικό που κάνει το γύρο του βρετανικού Τύπου και προκαλεί αμηχανία στην Ντάουνινγκ Στριτ «συνέλαβε» κάμερα ασφαλείας.

Η κυρία Κολεντάντζελο έχει εμφανιστεί πολλές φορές να εγκαταλείπει την Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με τον υπουργό Υγείας. «Ο Χάνκοκ πριν κάνει ο,τι επικοινωνεί με την Τζίνα. Εκείνη γνωρίζει τα πάντα» δήλωνε πέρυσι στους Sunday Times ανώνυμη πηγή.

O Βρετανός υπουργός Υγείας με την Τζίνα Κολαντάντζελο

Τον περασμένο Νοέμβριο δημιουργήθηκαν επιπλέον ερωτήματα για το ρόλο της καθώς αποκαλύφθηκε ότι συμμετέχει σε πολλές εμπιστευτικές συσκέψεις και συμβούλια.

Στέλεχος του υπουργείου Υγείας μάλιστα δήλωσε εμπιστευτικά στη Sun oτι θεωρεί «σοκαριστικό το γεγονός ότι ο Χάνκοκ διατηρεί σχέση εν μέσω της πανδημίας, με σύμβουλο και φίλη την οποία προσέλαβε χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα»

Σφίγγει ο κλοιός γύρω απο τον Χάνκοκ

Το σκάνδαλο εντείνει τις πιέσεις στον Ματ Χάνκοκ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο, λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία.

Σύμφωνα με απόρρητα μηνύματα που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο στενός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς, ο Μπόρις Τζόνσον τον είχε αποκαλέσει «άχρηστο».

H «πέτρα του σκανδάλου»

Το επίμαχο φιλί και η στάση του Χάνκοκ δημιουργούν πολλά ερωτήματα την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη με την πανδημία.

«Θα πρέπει να απαντήσει μεταξύ άλλων γιατί φιλάει κάποια έξω από την κοινωνική του φούσκα εν μέσω πανδημίας και αν αυτό συνιστά παραβίαση των κανόνων που ο ίδιος έχει θέσει» γράφει ο βρετανικός Τύπος.

«Ο κόσμος είναι επίσης σοκαρισμένος επειδή την τοποθέτησε έναν τόσο σημαντικό, δημόσιο χρηματοδοτούμενο ρόλο για να κάνουν ανάλογα πράγματα στις ώρες γραφείου όταν όλοι οι άλλοι εργάζονται σκληρά».

Ποιά είναι η «πέτρα του σκανδάλου»

Εκατομμυριούχος λομπίστρια η Τζίνα Κολαντάντζελο είναι διευθύντρια και μεγαλομέτοχος στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών με έδρα το Λονδίνο Luther Pendragon.

Είναι παντρεμένη με τον μεγιστάνα Ολιβερ Τρες, ιδρυτή του κολοσσού μόδας Oliver Bonas, στον οποίο η ίδια επίσης εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας.

H Koλαντάντζελο με την παρουσιάστρια Τζίμι Φαλκόνερ (δεξιά)

Προσελήφθη στο υπουργείο Υγείας -ως άμισθη σύμβουλος– τον περασμένο Μάρτιο. Το γεγονός είχε προκαλέσει αντιδράσεις, λόγω του ρόλου της στον κολοσσό επικοινωνίας.

Στο προφίλ της στο LinkedIn γράφει ότι «επιβλέπει και παρακολουθεί αποδόσεις». «Έχω πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και τις επικοινωνίες, με έμφαση στη λιανική, την υγειονομική περίθαλψη, τον τρίτο τομέα της οικονομίας και την ενέργεια.

H Tζίνα Κολαντάντζελο με τον σύζυγό της

Εμπειρία μάρκετινγκ στις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, εκστρατείες καταναλωτών, κοινωνικά μέσα, ψηφιακή στρατηγική, στρατηγικές συνεργασίες, εσωτερικές επικοινωνίες, διαχείριση θεμάτων και δημόσιες υποθέσεις» σημειώνει.

H 43χρονη Τζίνα έχει τρία παιδιά και εξακολουθεί να δουλεύει ατελείωτες ώρες, οπως η ίδια λέει. Το 2012 είχε δηλώσει στην Daily Mail ότι έχει εσωτερική νταντά που ασχολείται με τα παιδιά της και μένει στο σπίτι τους στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, καθώς η ίδια δεν έχει ωράριο.

«Δεν ανησυχώ που τα παιδιά μου είναι πιο κοντά με τη νταντά τους, γιατί περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί τους. Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να πω σε άλλες μητέρες τι να κάνουν με τη ζωή τους.

Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει τη δική της επιλογή. Αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερή που έλαβα αυτή την εκπαίδευση και πιστεύω ότι αυτά τα χρόνια δεν πρέπει να χαθούν. Θέλω να δουλέψω και να δημιουργήσω» έλεγε.

Ενώ εργαζόταν ως επικεφαλής μάρκετινγκ στην Oliver Bonas, είχε κάνει μία ανάρτηση για την Ημέρα της Γυναίκας. «Δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Αποφάσισε τι θέλεις και τι δεν θέλεις – και μείνε σε αυτό. Εναπόκειται σε σένα να ζήσεις μια ζωή που αγαπάς».

Η γνωριμία του ζεύγους

Ο Μάτ Χάνκοκ και η κυρία Κολαντάντζελο γνωρίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου και οι δύο εργάζονταν στο φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Εκείνη σπούδαζε πολιτική, φιλοσοφία και Οικονομικά στην Οξφόρδη το διάστημα 1995-1998 το ίδιο διάστημα δηλαδή που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο ο μετέπειτα υπουργός Υγείας της Βρετανίας. Ολα αυτά τα χρόνια φέρεται πως κράτησαν επαφή

Η σύζυγος Χάνκοκ

Ο Μάτ Χάνκοκ είναι παντρεμένος από το 2006 με την Μάρθα Μίλαρ με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Είναι εγγονή ενός διακεκριμένου Βρετανού διπλωμάτη και εργάζεται ως oστεοπαθητικός.

O Xάνκοκ με την σύζυγό του

Το ζεύγος εθεάθη πρόσφατα να περιμένει για ταξί μετά από δείπνο στο Exmouth. Εχουν μία κόρη και δύο γιούς στους οποίους δεν επιτρέπουν να «φτιάξουν προφίλ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγους μήνες ο Υπουργός Υγείας είχε φωτογραφηθεί να παίζει ράγκμπι με τους γιούς του σε πάρκο του Λονδίνου, ενώ ίσχυαν ακόμη αρκετοί από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ