28 Μαρτίου 2023

Ελαιόλαδο : Τα οφέλη του στο πρόσωπο

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα μπουκάλι ελαιόλαδο που κάθεται στα ντουλάπια μας – ιδανικό για χρήση σε σάλτσα σαλάτας ή ανακατεύετε. Είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί να το χρησιμοποιήσουν για κάτι άλλο εκτός από την ενίσχυση του δείπνου τους. Αλλά οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερο το ελαιόλαδο για τα οφέλη του ως ενυδατική κρέμα προσώπου.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι ερευνητές εφάρμοζαν ελαιόλαδο στο δέρμα των ποντικών που εκτέθηκαν σε υπεριώδεις ακτίνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο, το ελαιόλαδο στην πραγματικότητα εργάστηκε για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων. Τα ποσοστά των όγκων ήταν σημαντικά χαμηλότερα στα ποντίκια που είχαν εφαρμόσει ελαιόλαδο στο δέρμα τους.

Οφέλη για το δέρμα από το ελαιόλαδο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες

  • Tο ελαιόλαδο έχει πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Α, Δ και Κ, καθώς και βιταμίνη Ε.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

  • Το ελαιόλαδο είναι επίσης αντιοξειδωτικό, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αντιστροφή της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο. Έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση ενός συστατικού που ονομάζεται σκουαλένιο σε σύγκριση με τους άλλους τύπους λιπών και ελαίων που τρώνε συνήθως οι άνθρωποι. Το σκουαλένιο είναι αυτό που δίνει στο ελαιόλαδο την επιπλέον αντιοξειδωτική ώθηση.

Ενυδατώνει και καταπολεμά τα βακτήρια

  • Εάν είστε επιρρεπείς σε ακμή, χρησιμοποιείτε σαπούνι φτιαγμένο με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει να μειώστε την ακμή σας σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Το ελαιόλαδο είναι επίσης γνωστό ότι ενυδατώνει και ενυδατώνει το δέρμα σας.
  • Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε προϊόντα πλύσης προσώπου. Υπάρχουν καλλυντικά που έχουν βάσεις ελαιολάδου. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε μερικά σαπούνια, πλύσεις σώματος και λοσιόν.
  • Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως ενυδατική κρέμα χωρίς πρόσθετα συστατικά εφαρμόζοντας το απευθείας στο δέρμα σας. Από εκεί, μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν περίσσεια λαδιού με μια πετσέτα ή ένα πανί. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο ως ενυδατική κρέμα αφού έχετε εκτεθεί στον ήλιο ή έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα.
Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη του ελαιόλαδου

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ