Ημικρανία: Απλά βήματα για την αντιμετώπιση του πόνου [vid]

Είναι αλήθεια πως οι ημικρανίες προκαλούν έντονο πόνο που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητα των πασχόντων. Αν και στην περίπτωση που έχετε ήδη ημικρανία, συνήθως μόνο τα φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα, οι υγιείς συνήθειες και οι απλές μη ιατρικές θεραπείες μερικές φορές μπορούν να προλάβουν την κρίση ημικρανίας πριν συμβεί.

Η φαρμακευτική αγωγή είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος θεραπείας και πρόληψης των ημικρανιών. Αλλά η φαρμακευτική αγωγή είναι μόνο μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τον εαυτό σας και να καταλαβαίνετε πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο της ημικρανίας μόλις εμφανιστεί.

Οι ίδιες επιλογές τρόπου ζωής που προάγουν τη γενική υγεία, μπορούν επίσης να μειώσουν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ημικρανιών σας. Ο συνδυασμός φαρμάκων με πρότυπα συμπεριφοράς και τρόπους ζωής μπορεί συχνά να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των ημικρανιών.

Τι να κάνετε όταν έχετε ημικρανία

  • Βρείτε ένα ήρεμο περιβάλλον

Στο πρώτο σημάδι της ημικρανίας, κάντε ένα διάλειμμα και απομακρυνθείτε από ό, τι κάνετε αν είναι δυνατόν.

  • Σβήσε τα φώτα

Οι ημικρανίες αυξάνουν συχνά την ευαισθησία στο φως και τον ήχο. Χαλαρώστε σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο και κοιμηθείτε για λίγο αν μπορείτε.

  • Δοκιμάστε τη θεραπεία θερμοκρασίας

Απλώστε ζεστές ή κρύες κομπρέσες στο κεφάλι ή το λαιμό σας. Αυτό συχνά μπορεί να μειώσει την αίσθηση του πόνου. Οι ζεστές συσκευασίες και τα μαξιλάρια θέρμανσης μπορούν να χαλαρώσουν τους τεταμένους μύες. Τα ζεστά ντους ή τα μπάνια μπορεί να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

  • Πιείτε ένα ρόφημα με καφεΐνη

Σε μικρές ποσότητες, η καφεΐνη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της ημικρανίας στα αρχικά στάδια. Η υπερβολική ωστόσο κατανάλωση καφεΐνης πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους αργότερα, ενώ αν πίνετε καφεϊνούχα ποτά αργά την ημέρα μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σας, γεγονός που μπορεί επίσης να πυροδοτήσει τις ημικρανίες.

  • Κοιμηθείτε καλά

Οι ημικρανίες μπορεί να σας εμποδίσουν να κοιμηθείτε ή να σας ξυπνήσουν τη νύχτα. Ομοίως, οι ημικρανίες μπορεί να προκληθούν από έναν κακό ύπνο τη νύχτα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε τη ρουτίνα του ύπνου σας:

  • Καθιερώστε συγκεκριμένες ώρες κατάκλισης και αφύπνισης

Ξυπνήστε και πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα – ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Εάν κοιμάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντε το για λίγο. Ύπνοι μεγαλύτεροι από 20 ή 30 λεπτά μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Χαλαρώστε στο τέλος της ημέρας

Οτιδήποτε σας βοηθά να χαλαρώσετε μπορεί να προάγει τον καλύτερο ύπνο: ακούστε χαλαρωτική μουσική, απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο ή διαβάστε ένα αγαπημένο βιβλίο.

  • Προσέξτε τι τρώτε και πίνετε πριν τον ύπνο

Η έντονη άσκηση, τα βαριά γεύματα, η καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ