Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επισημαίνει ανησυχίες στο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων COVID-19 Sputnik


Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό περίπου 69 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Αύγουστο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς ένα από τα υλικά που εμπλέκονται στην παραγωγή εμβολίου covid Sputnik V της Ρωσίας γεμίζει τα φιαλίδια και εάν εφαρμόζονται επαρκώς μέτρα άμβλυνσης για τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης. Ο ΠΟΥ, ο οποίος εξετάζει επί του παρόντος το εμβόλιο, διενήργησε την επιθεώρηση μεταξύ 31 Μαΐου και 4 Ιουνίου και σημείωσε επίσης ζητήματα σχετικά με τον εντοπισμό παρτίδων στον ιστότοπο, ο οποίος βρίσκεται στη ρωσική δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, ανέφερε το Reuters. Σε απάντηση, η Pharmstandard-UfaTIVA είπε ότι όλα τα ζητήματα είχαν επιλυθεί και ότι κανένα δεν αφορούσε την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου.

“Καλούμε τον ΠΟΥ για άλλη επιθεώρηση”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Το Sputnik V, το οποίο σε μια μελέτη του Φεβρουαρίου βρέθηκε ασφαλές και το 91% αποτελεσματικό σε δοκιμές με 20.000 άτομα στη Ρωσία, εξετάζεται επίσης από τη ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων δεδομένων προθεσμιών, ανέφερε προηγουμένως το Reuters. Στη Ρωσία, το εμβόλιο δύο δόσεων έχει ήδη αναβαθμιστεί σε έκδοση μίας δόσης με το όνομα Sputnik Light. Παρόλο που στη νέα έκδοση χορηγήθηκε κανονιστική έγκριση τον Μάιο, οι μελέτες συνεχίζονται και το Sputnik V δύο δόσεων παραμένει η κύρια πηγή εμβολιασμών στη Ρωσία. Η χώρα έχει επίσης εγκρίνει την EpiVacCorona και την CoviVac, αν και η χώρα αντιμετώπισε κριτική για τη διαδικασία αναθεώρησής της.

Και τα τρία εμβόλια έλαβαν έγκριση πριν από την έναρξη προηγμένων δοκιμών – με το Sputnik V να προσφέρεται ακόμη και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ενώ οι μελέτες συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό περίπου 69 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ