Παραλλαγή Delta: Σε άνοδο στις ΗΠΑ – Τι πρέπει να γνωρίζετε


Παραλλαγή Delta: Μελέτες δείχνουν ότι τα διαθέσιμα εμβόλια λειτουργούν κατά των παραλλαγών δέλτα, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτή κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους. Οι επιστήμονες πρέπει να χρησιμοποιούν την πραγματική επιστήμη COVID και όχι την πολιτική επιστήμη. Τι πρέπει να γνωρίζω για την παραλλαγή δέλτα; Είναι μια έκδοση του κορωνοϊού που έχει βρεθεί σε περισσότερες από 80 χώρες από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Πήρε το όνομά της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ονομάζει αξιοσημείωτες παραλλαγές με γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και οι περισσότερες αλλαγές δεν μας αφορούν.

Αλλά υπάρχει μια ανησυχία ότι ορισμένες παραλλαγές μπορεί να εξελιχθούν αρκετά ώστε να είναι πιο μεταδοτικές, να προκαλέσουν πιο σοβαρές ασθένειες ή να αποφύγουν την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Οι ειδικοί λένε ότι η παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται πιο εύκολα λόγω των μεταλλάξεων που την καθιστούν καλύτερη στο να κολλάει στα κύτταρα του σώματός μας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή ευθύνεται τώρα για το 90% όλων των νέων μολύνσεων.

Στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει το 20% των λοιμώξεων και αξιωματούχοι υγείας λένε ότι θα μπορούσε επίσης να γίνει ο κυρίαρχος τύπος της χώρας.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η παραλλαγή κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους, καθώς πρέπει να συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα, δήλωσε ο Δρ Jacob John, ο οποίος μελετά ιούς στο Christian Medical College στο Vellore της νότιας Ινδίας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα διαθέσιμα εμβόλια λειτουργούν κατά παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής δέλτα. Ερευνητές στην Αγγλία μελέτησαν πόσο αποτελεσματικά ήταν τα εμβόλια δύο δόσεων AstraZeneca και Pfizer-BioNTech, σε σύγκριση με την παραλλαγή άλφα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα εμβόλια ήταν προστατευτικά για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, αλλά ήταν λιγότερο μεταξύ εκείνων που έλαβαν μία δόση.

Γι ‘αυτό οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε πλήρως. Και γι ‘αυτό λένε ότι η καθολική πρόσβαση στα εμβόλια είναι τόσο κρίσιμη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ