Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος της Καρολάιν είχε προμελετήσει το έγκλημα; Οι απαντήσεις της δικογραφίας


Δολοφονία Γλυκά Νερά: Μπορεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν να βρίσκεται πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο η έρευνα των Αρχών δεν έχει σταματήσει για το στυγερό έγκλημα.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι πολλά και κρίσιμα.

Ένα από τα βασικότερα ερωτήματα, το οποίο θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό και την ποινική αντιμετώπιση του συζυγοκτόνου, είναι εάν ο 33χρονος πιλότος είχε προμελετήσει το έγκλημα ή εάν έδρασε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος υποστηρίζει ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο προσθέτοντας ότι «ο βρασμός ψυχικής ορμής προϋποθέτει αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος, που ήταν αδύνατο να προκληθεί από έναν άνθρωπο που κοιμόταν, όπως ήταν η 20χρονη».

Το Νewsbomb.gr παραθέτει τα στοιχεία, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών για να απαντηθεί το κρίσιμο αυτό ερώτημα. Ένα βασικό στοιχείο στο οποίο θα επικεντρωθεί η έρευνα είναι η κάρτα μνήμης, χωρητικότητας 32 GB, της κάμερας ασφαλείας του σπιτιού. Η κάρτα μνήμης δεν βρέθηκε κατά την αυτοψία των αστυνομικών στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, διότι είχε αφαιρεθεί από τον δράστη. Το ερώτημα είναι πότε αφαιρέθηκε και πόση ώρα πριν ή μετά τη δολοφονία αφαιρέθηκε. Και αυτό διότι εάν η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε πολλές ώρες πριν το έγκλημα, αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο που δείχνει προμελέτη.

Συνεπώς οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα. Πρώτον, τι ώρα δολοφονήθηκε η Καρολάιν και δεύτερον τι ώρα αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Η δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δίνει κάποιες απαντήσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «η τελευταία εγγραφή σχετικά με την κατάσταση της κάρτας μνήμης ήταν στις 00.26 ώρα της 11ης Μαΐου 2021. Η τελευταία «επικοινωνία» της κάμερας, μέσω δικτύου με κάποιον χρήστη που είχε πρόσβαση σε αυτή ήταν στις 01.19 ώρα της 11ης Μαΐου 2021».

Όσον αφορά στο χρόνο θανάτου της 20χρονης Καρολάιν, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει: «Χρόνος θανάτου: λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των πτωματικών φαινομένων, όπως αυτά αξιολογήθηκαν κατά την αυτοψία και στη συνέχεια κατά τη νεκροψία, εκτιμάται ότι ο θάνατος του ατόμου επήλθε τουλάχιστον 5-6 ώρες προ της διενέργειας της αυτοψίας».

Τι ώρα έγινε η αυτοψία από τους δύο ιατροδικαστές του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών; Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται: «Περί ώρα 10.00 διαπιστώθηκε ο θάνατός της από τους υπογράφοντες». Συνεπώς ο χρόνος θανάτου της Καρολάιν προσδιορίζεται από τις 4.00 έως τις 5.00 το πρωί της 11ης Μαΐου 2021.

Ο συζυγοκτόνος κάλεσε την Άμεση Δράση στις 6.12. Αυτό σημαίνει, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι μεσολάβησε περισσότερο από μία ώρα μεταξύ του θανάτου της Καρολάιν και της κλήσης στην Αστυνομία. Σε αυτό το διάστημα εκτιμάται από τις Αρχές ότι σκηνοθετούσε το «τέλειο έγκλημα», ούτως ώστε όταν φτάσουν εκεί οι αστυνομικοί, που ο ίδιος κάλεσε στη συνέχεια, να βρουν μία σκηνή εγκλήματος που δείχνει ληστεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ