Νιου Τζέρσεϋ: Γυναίκα με μεταμόσχευση πνεύμονα το 2010 πλήρως εμβολιασμένη έναντι covid πέθανε από κορωνοϊό

Νιου Τζέρσεϋ: Οι πρωτοποριακοί θάνατοι εμβολιασμένων ατόμων είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Ο Μπάιντεν προειδοποιεί την πρόοδο του εμβολίου COVID εν μέσω προειδοποίησης παραλλαγής δέλτα. Μια γυναίκα του Νιου Τζέρσεϋ που έλαβε μεταμόσχευση πνεύμονα πριν από 11 χρόνια και πρόσφατα εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού πέθανε τον περασμένο μήνα από μια σπάνια υπόθεση, σύμφωνα με έκθεση. Η Joan Barrows, 62 ετών, αρρώστησε σοβαρά αφού εκτέθηκε στον ιό από μη εμβολιασμένο άτομο και πέθανε στις 15 Μαΐου στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου έλαβε τη μεταμόσχευσή της το 2010, ανέφερε το NorthJersey.com.

Οι πρωτοποριακοί θάνατοι εμβολιασμένων ατόμων είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

Μόνο 549 στους 144 εκατομμύρια εμβολιασμένους Αμερικανούς έχουν πεθάνει από τον ιό – 0,000004% – από τις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά οι ασθενείς με μεταμόσχευση είναι πολύ ευάλωτοι και ορισμένοι δεν έχουν αντισώματα για την καταπολέμηση της λοίμωξης, ανέφερε εφημερίδα.

Ο αδερφός της Barrows, Jim Russo, την ονόμασε «κόλλα που μας κράτησε όλους μαζί». “Μου θύμισε τα γενέθλια των άλλων. Έκανε σχεδόν κάθε Χριστούγεννα δείπνο και πολλά άλλα γεύματα διακοπών”, είπε. Η αδερφή του είπε ότι αφού έμεινε μέσα στο περασμένο έτος και έλειπε από εορτασμούς και διακοπές, η Barrows είχε πολλά σχέδια μετά τον εμβολιασμό της, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης στη Φλόριντα για να συναντήσει τον νεογέννητο εγγονό της.

Από το θάνατό της, η οικογένεια και οι φίλοι της Barrows λένε ότι βλέπουν να εμβολιάζονται ως καθήκον ενός ατόμου να προστατεύει τους άλλους.

“Όταν ακούω ότι κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, το κεφάλι μου βγαίνει. Θα μπορούσε να ήταν ζωντανή σήμερα”, είπε η καλύτερη φίλη της Barrows, Karen McGuirl.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, Φιλ Μέρφι, ανέφερε την Barrows σε μια ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι ο αδελφός και η αδερφή της του ζήτησαν να “υπενθυμίσει σε όλους μέσω του παραδείγματος της Joan την ευπάθεια που διατηρούν ορισμένοι κάτοικοι, ακόμη και μέσω εμβολιασμού, λόγω των μακροχρόνιων ιατρικών τους συνθηκών”.

Πρόσθεσε, “Η ώρα για εμβολιασμό είναι τώρα”, ανέφερε η εφημερίδα. Σε ένα tweet την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης έγραψε: «Ο Θεός να ευλογεί τη Joan».

Η Russo πρόσθεσε, «ήταν τόσο αποφασισμένη να επιβιώσει, μάλλον, θα μπορούσε να ζήσει πολύ περισσότερο».

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ