Μικρή μαχήτρια: Έκοψε τα μαλλιά της για παιδιά με καρκίνο – Στα 15 χρειάστηκε την ίδια δωρεά αγάπης


Η συγκινητική ιστορία μιας 15χρονης που δώρισε τα μαλλιά της και έναν χρόνο μετά, ανακάλυψε πως και η ίδια πάσχει από καρκίνο

Την ημέρα που έδινε εξετάσεις για το σχολείο της η 15χρονη Kiya περιγράφει πως έμαθε ότι είχε λέμφωμα Hodgkin στο τέταρτο στάδιο. Όλα ξεκίνησαν όταν ψηλάφισε έναν όγκο στον λαιμό της.

«Τη μέρα που έδινα GCSE έμαθα πως είχα καρκίνο, το οποίο είναι πολύ αγχωτικό. Ωστόσο πήγα στο σχολείο και έδωσα», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC. Παράλληλα, θυμάται πως έναν χρόνο νωρίτερα είχε αποφασίσει να δώσει τα δικά της μαλλιά: «Άρχισα να βλέπω βίντεο, με μικρά κορίτσια που άνοιγαν κουτιά και είχαν επιτέλους την περούκα τους και τα δικά τους μαλλιά. Απλά σου δίνει χαρά το ότι έκανες κάποιον να χαμογελάσει. Ότι έδωσες την ευκαιρία σε κάποιον να νιώσει αυτοπεποίθηση».

Δώδεκα μήνες μετά την εθελοντική δωρεά της στην φιλανθρωπική οργάνωση Little Princess Trust, η 15χρονη από το Leicestershire, έλαβε μία περούκα από την ίδια οργάνωση, μετά τις χημειοθεραπείες της, σύμφωνα με το BBC. «Όταν λούστηκα, έφυγε μία τούφα από τα μαλλιά μου και κατάλαβα πως χρειαζόμουν μία περούκα. Έλαβα μία ευτυχώς. Αποφάσισα να ξυρίσω τα μαλλιά μου».

Η μητέρα της έφηβης δηλώνει πως η Kiya δεν σκέφτεται ποτέ τον εαυτό της και πως ακόμη και τώρα, νοιάζεται μόνο τους άλλους. Τα λόγια της μαμάς της επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι η Kiya εξακολουθεί να συγκεντρώνει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, έχοντας πλέον στο πλευρό της μερικούς διάσημους υποστηρικτές.

Ανάμεσά τους, και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας και αριστερός μπακ της Λίβερπουλ Andy Robertson. «Είναι τόσο σημαντικό να παραμείνεις δυνατή και να συνεχίσεις να παλεύεις. Ποτέ δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνη σου», της λέει χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στο σύνθημα της ομάδας.

Η Wendy Tarplee-Morris, ιδρύτρια της οργάνωσης The Little Princess Trust λέει για την Kiya: «Γνωρίζουμε ότι είναι μία απίστευτα δύσκολη περίοδος για την Kiya, και την ευγνωμονούμε που μας σκέφτηκε και υποστηρίζει την φιλανθρωπική οργάνωση, τόσο πριν την δική της διάγνωση, όσο και μετά».

«Δεν συνειδητοποιείς πόσο σκληρό είναι, όταν πρόκειται για το δικό σου παιδί. Το να βλέπω τον πατέρα μου να περνά κάτι αντίστοιχο ήταν άσχημο, αλλά το να βλέπω το παιδί μου ήταν ακόμα χειρότερο. Όταν θα έρθει μια δύσκολη ημέρα η μητέρα μου θα πει, “ο μπαμπάς σου το ξεπέρασε και είναι μια χαρά”», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 15χρονης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ