14 Αυγούστου 2022

Κύστες στην ωοθήκη : Συμβουλές για να θεραπευτείτε από το σπίτι

Νιώθετε αίσθημα τσίμπημα στη μήτρα ή τις ωοθήκες σας; Μπορεί να έχετε κύστη ωοθηκών . Οι λειτουργικές κύστεις μπορούν να αναπτυχθούν κάθε μήνα ως φυσιολογικό μέρος του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Αυτές οι κύστεις είναι σχετικά συχνές και συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να προκαλούν δυσφορία από καιρό σε καιρό, και υπάρχουν και άλλοι τύποι κύστεων που μπορεί να προκύψουν από πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Οι ακόλουθες θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στα συμπτώματά σας. Ορισμένες μέθοδοι μπορεί ακόμη και να μειώσουν το μέγεθος των κύστεων σας ή να αποτρέψουν την υποτροπή, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα. Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να θεραπεύσετε τις κύστεές σας στο σπίτι, οι φυτικές θεραπείες και άλλα μέτρα αυτο-φροντίδας δεν αντικαθιστούν το συνταγογραφούμενο πρόγραμμα γιατρού σας.

  • Τα φάρμακα για τον πόνο που μπορείτε να βρείτε στο τοπικό φαρμακείο σας μπορεί προσωρινά να βοηθήσουν στον πόνο από κύστεις των ωοθηκών. Μπορείτε να αγοράσετε πολλά χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ιβουπροφαίνη (Advil), ναπροξένη (Aleve) και ακεταμινοφαίνη (Tylenol).
  • Μπορείτε να πάρετε αυτά τα φάρμακα μόλις αισθανθείτε δυσφορία για έως δύο ή τρεις ημέρες. Συζητήστε να παίρνετε παυσίπονα μακροχρόνια ή συνταγογραφούμενα φάρμακα με το γιατρό σας.
 Χρησιμοποιήστε θερμική θεραπεία για να μειώσετε τις κράμπες
  • Ένα μαξιλάρι θέρμανσης είναι μια άλλη επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου της κύστης και των κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η εφαρμογή μίας φιάλης ζεστού νερού ή θερμαντικού σώματος στην κάτω κοιλιακή χώρα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τη χρήση εξωχρηματιστηριακών φαρμάκων. Μπορείς να βρεις ηλεκτρικές θερμαντικές πλάκες στο διαδίκτυο ή στο τοπικό φαρμακείο ή το κατάστημά σας.

  • Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τη δική σας βυθίζοντας μια πετσέτα χειρός σε νερό, τοποθετώντας την σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα με φερμουάρ και φέροντάς την σε μικροκύματα για δύο λεπτά. Φροντίστε να αφήσετε την τσάντα ανοιχτή ενώ βρίσκεστε στο φούρνο μικροκυμάτων Αφού την αφαιρέσετε προσεκτικά από το φούρνο μικροκυμάτων, σφραγίστε τη σακούλα, τυλίξτε την σε άλλη υγρή πετσέτα και η θερμότητα θα διαρκέσει καλά 20 λεπτά.
 Πάρτε ένα λουτρό αλατιού Epsom για να χαλαρώσετε τους μύες σας και να διευκολύνετε τις κράμπες
  • Η ίδια ιδέα ισχύει και για το ζεστό μπάνιο . Η θερμότητα μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο από κύστεις ή κράμπες. Η προσθήκη αλάτων Epsom – θειικού μαγνησίου – στο μπάνιο σας μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την ανακούφιση στο επόμενο επίπεδο. Τα άλατα Epsom χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για να διευκολύνουν τους πόνους των μυών και άλλους πόνους.
  • Μπορείτε να βρείτε πακέτα αλάτων Epsom στο φαρμακείο σας, καταστήματα με έκπτωση σε δολάρια και διαδικτυακά . Απλά σχεδιάστε ένα λουτρό και προσθέστε δύο φλιτζάνια αλάτων Epsom. Αφήστε το να διαλυθεί πλήρως πριν το μουλιάσετε στο μπάνιο για περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθεί βίντεο για τις κύστες στις ωοθήκες

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ