Συγκίνηση στη Φθιώτιδα: Πέθανε ο π. Χρήστος Παναγιώτου


Εκοιμήθη σήμερα μετά από ολιγοήμερη ασθένεια ο καλοκάγαθος και ταπεινός Εφημέριος του χωριού Λογγός Λοκρίδος, π. Χρήστος Παναγιώτου, πατήρ κατά σάρκα του Ταμίου της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Μιχαήλ Παναγιώτου.

Την Εξόδιο Ακολουθία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λογγού Λοκρίδος σήμερα, Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 17:00 μ.μ.

Λίγα λόγια για τον αείμνηστο π. Χρήστο Παναγιώτου

Ο π. Χρήστος Παναγιώτου γεννήθηκε το έτος 1944 στο χωριό Άγναντι Λοκρίδος. Τέκνο ευσεβούς οικογενείας. Οι γονείς του Στάμος και Χρυσούλα τον ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του λαμβάνοντας απολυτήριο από το Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καρδίτσης.

Ενυμφέυθη την αγαπημένη του και επίσης καλοκάγαθη Πρεσβυτέρα του Χρυσούλα Ράπτη, με την οποία δημιούργησαν μία ευλογημένη οικογένεια. Απέκτησαν ένα τέκνο, τον Μιχαήλ Παναγώτου, ο οποίος τυγχάνει Ταμίας της Ιεράς Μητροπόλεως, Δρ. Θεολογίας και ο οποίος με την σύζυγό του κ. Σοφία Λίτσα, Γραμματέα του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και Δημοσιογράφο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4 Fm) δημιούργησαν μία πολύτεκνη οικογένεια, χαρίζοντας στον αείμηστο π. Χρήστο την ευλογία 4 εγγονών.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στον Ιερό Νάο Αγίας Αικατερίνης στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις στο Καινούργιο Λοκρίδος υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού το έτος 1990.

Διακόνησε μετά ζήλου, αγάπης και φόβου Θεού τις Ενορίες των Καραββιδίων Λοκρίδος, Λογγού και επί 23 συναπτά έτη την Ενορία της Αγίας Παρασκευής στο Γουλέμι Λοκρίδος.

Μέχρι και την ημέρα της κοιμήσεως του, διακονούσε την Ενορία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Λογγός Λοκρίδος, της οποίας ανέδειξε το Ιερό και Ιστορικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Ευλογιάς, έναν τόπο θαυμάτων και πηγή ευλογίας για την Λοκρίδα και την Ιερά Μητρόπολή μας.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ