Φονική ένοπλη επίθεση με δεκάδες νεκρούς στον Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μάλι


Ένοπλοι σκότωσαν 19 χωρικούς στον δυτικό Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, όπου ισλαμιστές μαχητές στοχεύουν όλο και περισσότερο αμάχους φέτος, δήλωσε δήμαρχος κοντινής πόλης την Παρασκευή.

Η επίθεση έλαβε χώρα την Πέμπτη στο χωριό Ντάνγκα Ζάουνε στο Τιλαμπέρι του Νίγηρα, είπε στο Reuters o Καρίτζο Χαμαντού, δήμαρχος της πόλης Τονκιβίντι. Δεν είπε ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό και οι άλλοι στα χωράφια» είπε σχετικά.

Όπως το γειτονικό Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο, ο Νίγηρας αποτελεί τακτικό στόχο για οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα και το ISIS, που έχουν ενισχυθεί παρά την παρουσία χιλιάδων στρατιωτών από χώρες της περιοχής, της Δύσης και του ΟΗΕ στο Σαχέλ της Αφρικής.

Φερόμενοι μαχητές του ISIS σκότωσαν τουλάχιστον 100 αμάχους στις 2 Ιανουαρίου, σε επιδρομές σε δύο χωριά στο Τιλαμπέρι και τουλάχιστον 137 σε συντονισμένες επιδρομές τον Μάρτιο στη γειτονική Ταχούα.

Προηγουμένως εστίαζαν τις επιθέσεις τους στις δυνάμεις ασφαλείας, μα τους τελευταίους μήνες εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε τοπικές εθνοτικές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη βία σε βάρος αμάχων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ