ΓΕΣ: Παρουσία Παναγιωτόπουλου τα εγκαίνια Νοσηλευτικής Μονάδας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο


Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 401 ΓενικόΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) η τελετή εγκαινίων των νέωνθαλάμων της Νοσηλευτικής Μονάδας 6Β, η οποία μετονομάστηκε σε Πτέρυγα«Ιάκωβου Τσούνη».

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος
Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος
Χαράλαμπος Λαλούσης και η κόρη του δωρητή Υποστρατήγου ε.τ. Ιακώβου
Τσούνη κ. Αθηνά Τσούνη.

Το έργο το οποίο ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του Υποστρατήγου
ε.τ. Ιάκωβου Τσούνη συμπεριλαμβάνει:

• Την πραγματοποίηση εργασιών εκσυγχρονισμού των υποδομών

• Την διαμόρφωση ενός θαλάμου για ΑΜΕΑ

• Την διαμόρφωση τεσσάρων δίκλινων θαλάμων

• Την διαμόρφωση δεκαέξι μονόκλινων θαλάμων

• Την διαμόρφωση δύο σουιτών

• Τον εξοπλισμό των θαλάμων με χώρο υγιεινής και σύγχρονο σύστημα
κλιματισμού

• Την ανακαίνιση χώρων υγιεινής επισκεπτών και προσωπικού

• Την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Πύλης του Νοσοκομείου

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για τη σημερινή τελετή των επισήμων εγκαινίων της νέας νοσηλευτικής μονάδας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών που φέρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα και μέγιστου ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων Υποστράτηγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη.

Η μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει και ότι γίνεται στον τομέα της Υγείας για τη Μέριμνα του Προσωπικού, οφείλω να πω ότι αποτελεί προϊόν και αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, όχι κατόπιν προσωπικών ενεργειών εμού ενδεχομένως ή άλλου, αλλά προϊόν πολύ καλής ομαδικής δουλειάς που εμπλέκει βέβαια Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία μαζί.

Ο άνθρωπος είναι όντως για μας πολλαπλασιαστής ισχύος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κι επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή, όχι μόνο σε αμιγώς επαγγελματικά θέματα αλλά και σε θέματα που εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής, όπως είναι τα θέματα πρωτίστως Υγειονομικής κάλυψης και φροντίδας.

Το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών αλλά και όλα τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων παρέχουν σήμερα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, χάρη τόσο στη μέριμνα των Γενικών Επιτελείων όσο και στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού τους. Αυτό οφείλουμε και αξίζει να τους αναγνωρίσουμε. Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της Υγείας.

Ειδικότερα κατά την τρέχουσα, ιδιαίτερα απαιτητική, περίοδο όπου οι απαιτήσεις ανταπόκρισης στις συνέπειες της πανδημίας δοκιμάζουν πραγματικά τα όρια των υποδομών και των επαγγελματιών Υγείας. Σε μία κοινωνία όμως δεν υπάρχει μόνο το Κράτος και η επίσημη Πολιτεία. Όπως έχει αποδειχθεί από επανειλημμένα υπάρχει και ιδιωτική πρωτοβουλία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο που δίνει πολλές φορές ουσιαστικές λύσεις σε επιτακτικά προβλήματα συμπληρώνοντας την Πολιτεία.

Στο σημείο λοιπόν αυτό, πέρα από τη χαρά μου, θα ήθελα να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων για την γενναιόδωρη, άλλη μία φορά, προσφορά του εκλιπόντος υποστράτηγου ε. τ. Ιακώβου Τσούνη, η δωρεά του οποίου κατέστησε εφικτή την ανακαίνιση νοσηλευτικής μονάδας 6Β του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με την κατασκευή των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων όπως τις ακούσαμε με αναλυτικά από τον κ. Διοικητή που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Η συμβολή του Υποστρατήγου επί τιμή Ιακώβου Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τεράστια και διαχρονική με τις δωρεές πραγματοποίησε ενίσχυσε σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος, συνδράμοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά για την προάσπιση εθνικής κυριαρχίας. Ταυτόχρονα μέσω της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων ενίσχυσε σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών προς το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους.

Αν οι δωρεές και οι ευεργεσίες επιφανών πατριωτών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, γίνονται συνεχώς επειδή αυτοί οι επιφανείς αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της προσφοράς τους θα πιάσει τόπο και θα τύχει χρηστής διαχείρισης και ολοκληρωμένης αξιοποίησης. Εντούτοις η περίπτωση του Ιάκωβου Τσούνη, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, είναι κάτι ακόμα περισσότερο διότι ο Ιάκωβος Τσούνης είχε πραγματικό πάθος και αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είχα την τιμή και τη χαρά να το διαπιστώσω όταν τον γνώρισα πρόσφατα, αργότερα από όλους εσας, αλλά νομίζω ότι ήταν σαφές. Αυτό κατάλαβα από το μεγάλο αυτό Άνδρα, η αγάπη και το πάθος του ξεχείλιζε. Μπορεί να μην πρόλαβε να είναι παρών εδώ στα εγκαίνια, αλλά από εκεί ψηλά που βρίσκεται σίγουρα χαίρεται και ικανοποιείται, βλέποντας το αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς και καταπληκτικής προσφοράς του.

Ήταν ένας γνήσιος Πατριώτης που έδωσε τη ζωή του και την ίδια του την ύπαρξη στην υπηρεσία της Πατρίδος, γι’ αυτό αποτελεί και θα αποτελεί πάντα διότι δεν θα ξεχαστεί, παράδειγμα θάρρος και φιλοπατρίας για όλους μας.

Σήμερα βλέπουμε άλλη μία φορά να ικανοποιείται και να ευοδώνεται αυτή η προσφορά του σε ένα ακόμα στοιχείο της.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ