Εμβολιασμοί: Περάσαμε το ορόσημο των 8 εκατ. δόσεων – Συναγερμός για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα

Εμβολιασμοί: Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό το γενικού πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, αφού χθες, Σάββατο η Ελλάδα έσπασε το «φράγμα» των 8 εκατ. δόσεων, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, έχοντας προκαλέσει συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr συνολικά στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 8.028.343 εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, 4.714.326 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον τη α’ δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ 3.534.001 έχουν ολοκληρώσει το εμβολιασμό τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες έγιναν πάνω από 103.000 εμβολιασμούς.

Καμπανάκι των ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι τους κινδύνους για τη μετάλλαξη Δέλτα. Μάλιστα καθημερινά απευθύνουν εκκλήσεις για εμβολιασμό, αφού η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επικρατήσει σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο το τέταρτο κύμα που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη μετάλλαξη «θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις». Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και τα εμβόλια που έρχονται μπαίνουν κατευθείαν στις εμβολιαστικές γραμμές», τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Βραδυνή» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%-75%. «Εμβολιάστηκαν στην συντριπτική τους πλειονότητα οι ευπαθείς ομάδες, οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη». Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι, ακόμη, «ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την πανδημία, ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Όλη η αυτή προσπάθεια, όλες αυτές οι θυσίες που κάναμε τους τελευταίους 15 μήνες, δεν πρέπει να πάνε στράφι. Τώρα που η πλατφόρμα εμβολιασμών είναι ανοιχτή για όλες τις ηλιακές ομάδες, πρέπει όλοι να κλείσουν άμεσα ραντεβού και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το αναγκαίο τείχος ανοσίας».

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ