Mέλι : Η συμβολή του στην υγεία


Ενα ερευνητικό έγγραφο του 2016 έδειξε ότι το ωμό μέλι έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία και την περιποίηση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των αντιμικροβιακών επιδράσεων και των ιδιοτήτων επούλωσης πληγών. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να κάνουν το μέλι μια ελκυστική εναλλακτική θεραπεία για άτομα που ζουν με ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως ακμή, ψωρίαση ή έκζεμα.

Ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το μέλι στο πρόσωπό του για να επωφεληθεί από αυτά τα οφέλη, αλλά θα πρέπει να προσέχει τους πιθανούς κινδύνους εάν είναι αλλεργικός στη γύρη.

Οφέλη

 κοψίματα και εγκαύματα

  • Στην παραδοσιακή ιατρική, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μέλι από τότε 2.000 για τη θεραπεία πληγών και εγκαυμάτων στο δέρμα. Θα το εφαρμόζουν τοπικά στο δέρμα.
  • Σήμερα, αυτές οι πρακτικές εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, στη Νέα Ζηλανδία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μερικές φορές μέλι manuka σε πληγές και εγκαύματα για να βοηθήσουν στην πρόληψη της λοίμωξης χάρη στις καθαριστικές του ιδιότητες.

Για ακμή

  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ακμή επηρεάζει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και αρκετά εκατομμύρια αναζητούν θεραπεία για αυτήν κάθε χρόνο. Το μέλι θα μπορούσε να είναι μια λύση για άτομα που αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες.
  • Σε μια μελέτη του 2016 , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μέλι από όλο τον κόσμο παρέχει αντιμικροβιακή δραστηριότητα. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να κάνει το μέλι αποτελεσματική πηγή θεραπείας για δερματικές παθήσεις όπως η ακμή.
  • Σε μια άλλη μελέτη από το 2016 , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση μελιού kanuka ιατρικής ποιότητας σε συνδυασμό με γλυκερίνη 10% ήταν πιο αποτελεσματική από τη χρήση μόνο αντιβακτηριακού σαπουνιού για τη θεραπεία της ακμής.

Για έκζεμα

  • Το έκζεμα , ή η ατοπική δερματίτιδα, είναι μια κατάσταση που προκαλεί φαγούρα και εξάψεις. Είναι συχνά αναπτύσσεται κατά την παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να επηρεάσει τους ενήλικες, καθώς και.
  • Σύμφωνα με ένα μικρό Μελέτη του 2017, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μέλι manuka βοήθησε στη μείωση του μεγέθους των βλαβών του εκζέματος στο δέρμα.

Ακολουθεί βίντεο για το μέλι

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ