27 Σεπτεμβρίου 2022

Γιαούρτι : Τα οφέλη του στην υγεία

Τα οφέλη για την υγεία κυμαίνονται από την προστασία από την οστεοπόρωση έως την ανακούφιση από την ασθένεια του ευερέθιστου εντέρου και την ενίσχυση της πέψης, αλλά εξαρτώνται από τον τύπο του γιαουρτιού που καταναλώνεται. Η προσθήκη ζάχαρης και επεξεργασίας μπορεί να κάνει ορισμένα προϊόντα γιαουρτιού ανθυγιεινά.

Το γιαούρτι ξεκινά ως φρέσκο ​​γάλα ή κρέμα. Συχνά πρώτα παστεριώνεται, στη συνέχεια ζυμώνεται με διάφορες καλλιέργειες ζωντανών βακτηρίων και επωάζεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Η καλλιέργεια ζυμώνει τη λακτόζη, τη φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στο γάλα. Αυτό παράγει γαλακτικό οξύ, το οποίο δίνει στο γιαούρτι τη χαρακτηριστική του γεύση.

Γρήγορα γεγονότα για το γιαούρτι

  • Το γιαούρτι παρασκευάζεται με ζύμωση γάλακτος με καλλιέργεια γιαουρτιού.
  • Τα οφέλη για την υγεία μπορεί να περιλαμβάνουν την προώθηση της υγείας των οστών και την ενίσχυση της πέψης.
  • Μερικά γιαούρτια περιέχουν ενεργά, ζωντανά βακτήρια γνωστά ως προβιοτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των εντέρων.
  • Τα προϊόντα γιαουρτιού που υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία δεν έχουν ενεργά βακτήρια, μειώνοντας τα οφέλη για την υγεία. Οι σταφίδες με γιαούρτι είναι ένα παράδειγμα.
  • Τα γιαούρτια περιέχουν ασβέστιο , βιταμίνες Β6 και Β12, ριβοφλαβίνη, κάλιο και μαγνήσιο . Τα ποσά εξαρτώνται από τον τύπο.
Θρέψη
  • Το γιαούρτι μπορεί να είναι μια νόστιμη, θρεπτική προσθήκη σε οποιαδήποτε διατροφή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά γιαούρτια, και μερικά είναι πιο υγιεινά από άλλα.
    Υπάρχουν πολλοί τύποι γιαουρτιού που παρέχουν διάφορα επίπεδα διατροφικού οφέλους.

Πότε είναι καλό γιαούρτι για εσάς;

Το αν το γιαούρτι είναι μια υγιεινή επιλογή εξαρτάται από το άτομο που το καταναλώνει και τον τύπο του γιαουρτιού.

  • Τα γιαούρτια μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες και ζωντανή καλλιέργεια, ή προβιοτικά, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη μικροβία του εντέρου.
  • Αυτά μπορούν να προσφέρουν προστασία στα οστά και τα δόντια και να βοηθήσουν στην πρόληψη πεπτικών προβλημάτων.

Ακολουθεί βίντεο για το γιαούρτι

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ