Κορονοϊός- Τσακρής: Σε αποδρομή το 3ο κύμα- Αν δεν υπήρχε η μετάλλαξη Δέλτα το 4ο θα ήταν πιο ήπιο


Αν δεν υπήρχε η παραλλαγή Δέλτα το τέταρτο κύμα θα ήταν πιο ήπιο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Τσακρής.

Για την απόφαση να μην είναι πλέον υποχρεωτικές οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, εξήγησε ότι ελήφθη γιατί το τρίτο κύμα κορονοϊού βρίσκεται σε αποδρομή στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει φορούν σωστά τις μάσκες και όχι ως αξεσουάρ «καθωσπρεπισμού».

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι μειώνει έστω και σε μικρό βαθμό την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ειδικά για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Ως προς τις διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους (τα αποκαλούμενα «προνόμια»), τάχθηκε υπέρ, λέγοντας ότι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Έντονη είναι η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα επικείμενα μέτρα διευκόλυνσης των πλήρως εμβολιασμένων, εν όψει των ανακοινώσεων που αναμένονται σύντομα.

Μεταξύ αυτών που φέρονται να είναι υπό συζήτηση για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι ελεύθερη πρόσβαση χωρίς μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ, καθώς και είσοδος χωρίς περιορισμούς σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ και εστιατόρια.

Τα μέτρα διευκόλυνσης αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ