Κορονοϊός στη Βραζιλία: 739 θάνατοι και σχεδόν 34.000 κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (27/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 739 ασθενείς με COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 33.704 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 513.474 νεκρούς επί συνόλου 18,4 εκατ. και πλέον μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Βραζιλία είναι η χώρα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, που θρηνούν πάνω από 600.000 νεκρούς. Βραζιλιάνοι ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς.

Ειδικοί προειδοποιούσαν επί μήνες πως η χώρα κινδύνευε να χτυπηθεί από τρίτο κύμα, που ίσως αποδειχθεί ακόμα πιο φονικό από τα προηγούμενα.

Ο αριθμός των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση είναι σε άνοδο εδώ και πάνω από έναν μήνα. Οι θάνατοι κατά μέσον όρο κυμαίνονται γύρω στους 2.000 ημερησίως από την περασμένη εβδομάδα.

«Με αυτή τη συνεχή επιτάχυνση του αριθμού των κρουσμάτων, πληττόμαστε ήδη από το τρίτο κύμα», επισήμαινε τη Δευτέρα στην εφημερίδα O Globo ο Κάρλους Λούλα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υπουργών Υγείας (CONASS), συντονιστικού οργάνου των υγειονομικών αρχών των βραζιλιάνικων πολιτειών.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο επιδημιολογικό δελτίο του δημόσιου ινστιτούτου αναφοράς Fiocruz, η κατάσταση είναι κρίσιμη σε 19 από τις 27 πολιτείες της χώρας, με τον δείκτη πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) πάνω από το 80% και, στις οκτώ εξ αυτών, πάνω ακόμη και από το 90%.

Όσο για την εκστρατεία ανοσοποίησης, συνεχίζει να προχωράει με ακόμα αργό ρυθμό. Συγκεκριμένα,το 30,7% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, το 11,36% και τις δύο και άρα θεωρείται πως έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ