Επίθεση σε Μητροπολίτες: Σήμερα απολογείται ο πρώην ιερομόναχος που τους πέταξε καυστικό υγρό

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος πρώην ιερομόναχος ο οποίος πέταξε καυστικό υγρό και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 37χρονος πρώην ιερομόναχος ο οποίος πέταξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες μέσα στη Μονή Πετράκη την ώρα που συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο για την υπόθεσή του.

Ο 37χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή.

Μετά το τέλος της απολογίας του ο ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί καθώς μέχρι σήμερα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε την Πέμπτη το απόγευμα εξερχόμενος της Εισαγγελίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιερομόναχος, ο οποίος καθαιρέθηκε, έφτασε στον εισαγγελέα χωρίς να φορά τα άμφιά του.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι ο αρχιμανδρίτης, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε ο αποσχηματισμός του.

Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, επιδείκνυε παραβατική συμπεριφορά από την εφηβική ηλικία του χωρίς αυτό να τον… εμποδίζει να μπει στον χώρο της Εκκλησίας.

Μάλιστα, επιχείρησε να φοιτήσει στο Λύκειο της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του Αγίου Όρους. Ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς εκδιώχθηκε άρον-άρον από τους ίδιους τους συμμαθητές του. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του και μετέπειτα κληρικών, ο νεαρός από τις Σέρρες φέρεται να παρενοχλούσε τους μαθητές τού Γυμνασίου οι οποίοι τον κατήγγειλαν για ανάρμοστη συμπεριφορά. Και η απομάκρυνσή του ήταν μονόδρομος.

Ο 37χρονος, ο οποίος μόλις προχθές… πέταξε τα ράσα, φαίνεται πως δεν άλλαξε… πατήματα ούτε όταν εκδιώχτηκε από την Αθωνιάδα Σχολή, αλλά με την επιμονή του κατάφερε να γίνει κληρικός φτάνοντας μάλιστα στον βαθμό του αρχιμανδρίτη. Οι καταγγελίες για την παράνομη και παράτυπη συμπεριφορά του δεν ήταν λίγες από τους πολίτες των χωριών στα οποία ιερουργούσε.

Από το 2014 υπήρχαν σε βάρος του παράπονα και διαμαρτυρίες, αλλά και καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες, καθώς φέρεται να έπαιρνε «δανεικά κι αγύριστα» από τους συγχωριανούς του. Επίσης, μια γυναίκα τον κατήγγειλε για επίθεση με καδρόνια.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ