Φωτοφοβία : Μάθετε τι προκαλεί

Η φωτοφοβία είναι ένα κοινό σύμπτωμα της ημικρανίας . Η ημικρανία προκαλεί σοβαρούς πονοκεφάλους που μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως ορμονικές αλλαγές, τροφές, άγχος και περιβαλλοντικές αλλαγές. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν σφυγμό σε ένα μέρος του κεφαλιού σας, ναυτία και έμετο. Εκτιμάται ότι πάνω από το 10% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν ημικρανία. Εμφανίζονται επίσης συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Συνθήκες που επηρεάζουν τον εγκέφαλο

  • Η ευαισθησία στο φως συνδέεται συνήθως με μερικές σοβαρές καταστάσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Αυτά περιλαμβάνουν:

Εγκεφαλίτιδα

  • Η εγκεφαλίτιδα εμφανίζεται όταν ο εγκέφαλος σας φλεγμονή από ιογενή λοίμωξη ή άλλη αιτία. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Μηνιγγίτιδα

  • Η μηνιγγίτιδα είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Η βακτηριακή μορφή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλική βλάβη , απώλεια ακοής , επιληπτικές κρίσεις , ακόμη και θάνατο.

Υποαραχνοειδής αιμοραγία

  • Η υποαραχνοειδής αιμορραγία εμφανίζεται όταν έχετε αιμορραγία μεταξύ του εγκεφάλου σας και των γύρω στρωμάτων ιστού. Μπορεί να είναι θανατηφόρο ή να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή εγκεφαλικό επεισόδιο .

Καταστάσεις που επηρεάζουν τα μάτια

  • Η φωτοφοβία είναι επίσης συχνή σε διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν τα μάτια. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τριβή του κερατοειδούς

  • Η τριβή του κερατοειδούς είναι ένας τραυματισμός του κερατοειδούς, το εξώτατο στρώμα του ματιού. Αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι συχνός και μπορεί να συμβεί εάν έχετε άμμο, βρωμιά, μεταλλικά σωματίδια ή άλλες ουσίες στα μάτια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται έλκος του κερατοειδούς εάν μολυνθεί ο κερατοειδής.

Σκληρίτιδα

  • Η σκληρίτιδα εμφανίζεται όταν το λευκό μέρος του ματιού σας φλεγμονή. Περίπου οι μισές από όλες τις περιπτώσεις προκαλούνται από ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο λύκος . Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στα μάτια, υδαρή μάτια και θολή όραση .

Ακολουθεί βίντεο για την Φωτοφοβία

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here