Σηψαιμικό επεισόδιο καταγγέλει συγκατηγορούμενος του Φουρθιώτη – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου


Στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο ένας εκ των συγκατηγορουμένων του Μενιου Φουρθιώτη, καταγγέλλοντας πως «ενώ είναι κρατούμενος έπαθε σηψαιμικό επεισόδιο στο πόδι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του αλλά και το άκρο του».

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, «έχει ήδη υποστεί έξι χειρουργεία και θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης του άκρου του».

Στη μήνυσή του αναφέρει πως κατά τη σύλληψη του ήταν τραυματισμένος σοβαρά με τοποθετημένη λάμα στο πόδι. «Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στα κρατητήρια κυριολεκτικά σερνόμουν στους χώρους της ΓΑΔΑ. Και αυτό γιατί ήμουνα αναγκασμένος επί ώρες να πατάω το τραυματισμένο πόδι μου γιατί μου δεν δόθηκε αναπηρικό αμαξίδιο. Αφού απολογήθηκα και ένα αναμονή της εκτέλεσης του εντάλματος προσωρινής κράτησης είπες την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο γενικό νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς η σοβαρή κατάσταση της υγείας μου, οι οποίοι ζήτησαν επανεξέταση των πέντε ημερών αφού διέτρεχα και εξακολουθώ να διατρέχω κίνδυνο να χάσω το μάτι μου, να τυφλωθώ. Αντ’ αυτού κρίθηκε σκόπιμο και ασφαλές από τις αρχές να μεταφερθώ σε αυτή την κατάσταση στη φυλακή της Λάρισας. Ουδέποτε ασφαλώς επανεξετάστηκα από γιατρό για το πρόβλημα μου ελπίζοντας μάλλον σε ένα θαύμα. Ακόμη έως αυτή τη στιγμή το μάτι μου δεν έχει εξεταστεί και είναι άγνωστος ο βαθμός της βλάβης που έχει προκληθεί» αναφέρει ο κρατούμενος.

Ο ίδιος περιγράφει ότι μπαίνοντας στο κατάστημα κράτησης, μπήκε σε υποχρεωτική καραντίνα και ζητούσε ιατρική βοήθεια, «Υποφέροντας από πόνους στο πόδι και το μάτι μου, όντας διαβητικός και καρδιοπαθείς με χρόνιο πρόβλημα στους νεφρούς. Μολονότι η κατάσταση ήταν προδήλως τραγική δε μου παρασχέθηκε η παραμικρή βοήθεια».

Με καθυστέρηση έντεκα ημερών μεταφέρθηκε, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. «Έκτοτε νοσηλεύομαι εκεί χειρουργημένος έχοντας υποβληθεί σε διάστημα μόλις ολίγων ημερών σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις, όντας πλέον σχεδόν ανάπηρος. Έχω σχεδόν χάσει το πόδι μου, αφού υπέστην σηψαιμία απόρροια της καθυστερημένης παροχής βοήθειας. Εάν δε εξελιχθεί σε σηπτικό σοκ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανάτου. Η ζωή μου κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ