Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Το 99% των θανάτων από Covid-19 αφορά ανεμβολίαστους


Την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας και τις μεταλλάξεις εξέφρασε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο ιός τρέχει τελικά πιο γρήγορα από εμάς».  

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως διάφορες μεταλλάξεις του κορονοϊού έχουν άρχισει να επικρατούν σε όλο τον πλανήτη, με την μετάλλαξη Δέλτα να είναι η πιο μεταδοτική.

«Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί ως σήμερα 29 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, ενώ παγκοσμίως θα επικρατήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Το χαρακτηριστικό του ιού με την μετάλλαξη Δέλτα είναι η υψηλή μεταδοτικότητα και συγκεκριμένα είναι έως 70% πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη», είπε η κ. Θεοδωρίδου, διαμηνύοντας πως θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά.

Η ίδια ανέφερε σαν παράδειγμα το Ισραήλ, μια χώρα – πρότυπο σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, σημειώνοντας πως ακόμα και εκεί η μετάλλαξη Δέλτα είναι ραγδαία.

Αναφορικά με την προστασία των εμβολίων από τη μετάλλξη Δέλτα, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca προστατεύουν κατά της σοβαρής νόσησης κατά 96% για το πρώτο και κατά 92% για το δεύτερο.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένα εμβόλιο με το οποίο μπορούμε να προστατευθούμε από μια θανατοφόρο νόσο και να μην το κάνουμε. «Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ, το 99% των θανάτων λόγω λοίμωξης από κορονοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους. Και θεωρείται και από τον ΠΟΥ και από όλους τους διεθνείς φορείς απαράδεκτο να σημειώνονται θάνατοι όταν μπορούν να αποφευχθούν».

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ