Μάριος Θεμιστοκλέους: Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο κατ΄οίκον εμβολιασμός – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 80.000 εμβολιασμοί στη χώρα, ενώ η ημέρα αναμένεται να κλείσει με πάνω από 100.000 ραντεβού.

Συνολικά έχουν γίνει 8 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

  • Πάνω από 4.750.000 πολίτες έχουν κάνει έστω μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, πληθυσμός που αντιστοιχεί σε 45% ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.
  • Πάνω από 3.650.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 35%.

Όπως διευρκίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, το 53% των εμβολιασμών αφορά στον ενήλικο πληθυσμό.

Αναφορικά με την επιχείρηση Γαλάζια Ελεύθερια, ο μέσος όρος εμβολιασμού με μια δόση έφτασε μέχρι τις 17 Μαϊού το 22%, ενώ σήμερα είναι στο 54%. Αυτό σημαίνει μια αύξηση του 32%.

Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο κατ’ οίκον εμβολιασμός

Όπως επεσήμανε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ξεκινάει σε λίγες μέρες ο κατ’ οίκον εμβολιασμός. Ειδικότερα, αύριο ψηφίζονται οι σχετικές διατάξεις στη Βουλή και ακολούθως θα υπάρξει κάλεσμα στους ιδιώτες ιατρούς.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μεταξύ άλλων, δικαιούχοι είναι εκείνοι των οποίων η μετακίνηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία ή όσοι πάσχουν από βαριά ψυχική νόσο, όπως για παράδειγμα το Άλτσχαιμερ.

Με το σκεύασμα της εταιρείας Johnson and Jonhson θα γίνουν οι εμβολιασμοί και η αμοιβή θα είναι συγκεκριμένη για τους γιατρους και θα μπορούν να πραγματοποιούν τους εμβολιασμους και στο ιατρείο.

Ο πολιτης δεν εχει καμμία υποχρέωση, καθώς ο εμβολιασμός θα καλύπτεται από το ελληνικό δημόσιο, διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους

Επιχειρησιακά μπορεί να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, εκτίμησε ο κ. Θεμιστοκλέους. Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο με έναν ξεκάθαρο μήνυμα, είπε και προσέθεσε: “Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε”, είπε χαρακτηριστικά. Μέσα στο καλοκαίρι μπορούμε να πετύχουμε τείχος ανοσίας της τάξης του 85%, κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ